SLOVENIJA je u transu. "Zmajčeki" su tvorci najvećeg iznenađenja na 31. Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj. Urnaut i društvo su u četvrtfinalu šokirali branioca titule, Rusiju sa 3:1 i za ulazak u finale boriće se u četvrtak (20.30) u Ljubljani sa svetskim prvakom, Poljskom, koja je nadigrala vicešampiona Evrope, Nemačku sa 3:0.


Malo ko je očekivao da će Rusi pre vremena sići sa evropskog trona. U grupnoj fazi nadigrali su Slovence sa 3:0 i svi su ih pre novog duela u Ljubljani videli u polufinalu. Međutim, previše su grešili na servisu, poklonili su fantastičnim Slovencima 38 poena, tako da im ni dobar blok i napad nisu pomogli da se umešaju u borbu za medalje. S druge strane domaćin, koji je pre četiri godine osvojio evropsko srebro, je na krilima vatrenih navijača u "Stožicama" bio nezadrživ i zasluženo je u polufinalu.


PROČITAJTE JOŠ: Atanasijević: Nemamo više prava na grešku


Slovenački mediji su objavili da više nema karata za polufinalni meč sa Poljskom.


- Ovo je ludost. Sanjao sam to, znao sam da će se to dogoditi. Imamo najbolju publiku na svetu, ne mogu da opišem osećaj. U srcu sam znao da ćemo pobediti. Da li smo sve od sebe da bismo pobedili. Sada napadamo i zlato - impresioniran je Jan Kozamerik.