Para stoni tenis: Nova titula za Perić Ranković, pobeda nad srebrnom Matić

Tanjug

sreda, 18. 09. 2019. u 12:02

Пара стони тенис: Нова титула за Перић Ранковић, победа над сребрном Матић

Borislava Perić Ranković i Nada Matić / Foto epint2017.com

Srpski derbi i evropsko zlato na Evropskom prventsvu u Helsiborgu, u para stonom tenisu, pripao je Borislavi Perić Ranković posle pobede nad Nadom Matić ukupnim rezultatom 3:2.

Srpski derbi i evropsko zlato na Evropskom prventsvu u Helsiborgu, u para stonom tenisu, pripao je Borislavi Perić Ranković posle pobede nad Nadom Matić ukupnim rezultatom 3:2.

Trijumfom nakon brojnih preokreta 11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9, Perić Ranković je odbranila titulu šampionke Evrope.

Na tom putu ranije je savladala Karlotu Ragacini (3:0), Megan Šakleton (3:0), Lisu Henting (3:0) i Ingelom Lundbek (3:0), dok je Matić bila bolja od Irem Oluk (3:2), Karolinu Tabib (3:1), Ekaterinu Popovu (3:0) i Sandre Mikolašek (3:0), pre srpskog finala u klasi 4 i 5.


PROČITAJTE JOŠ: "ORLOVI" KROTE "ĐAVOLE": Odbojkaši Srbije protiv Belgije za prvo mesto u grupi


Na istom takmičenju prethodno je srebro osvojila Ana Prvulović, dok Mitra Palikuću danas čeka finale od 17.30.


ČESTITKA UDOVIČIĆA

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Borislavi Perić Ranković osvajanje zlatne, a Nadi Matić srebrne medalje u klasi T4-5 na Evropskom prvenstvu u para stonom tenisu u Helsingborgu.

"Istorijski trenutak za srpski paraolimpijski sport - dve naše takmičarke u finalu Evropskog prvenstva, što je samo potvrdilo srpsku dominaciju u para stonom tenisu. One su svojim uspesima odavno dokazale svima da za hrabre i uporne granice ne postoje. Ponosni smo na vas i sa puno poverenja očekujemo da se niz nastavi i u Tokiju. Čestitam Borislavi i Nadi, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije, svaka čast", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)