SVAKI KORAK PRESUDAN: Kovač na EP svakodnevno upozorava svoje odbojkaše

S.K.

16. 09. 2019. u 17:38

СВАКИ КОРАК ПРЕСУДАН: Ковач на ЕП свакодневно упозорава своје одбојкаше

Slobodan Kovač sa igračima Foto CEV

Napravio sam neku vrsta grafikona i kada god smo u svlačionici pokazujem ga igračima kako bi im ukazao da je svaki korak važan. Jer, da bi došli do vrha svaka stepenica je presudna, kaže Slobodan Kovač

SLOBODAN Kovač se ne oslanja na narodnu izreku "ako se po jutru dan poznaje". Selektor odbojkaša je prirodno zadovoljan što su njegovi puleni na početku 31. EP u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj preslišali Nemačku (3:0) i Slovačku (3:0), ali uporno spušta loptu na gerflor i od igrača traži da budu oprezni.

- Ne smeju igrači da razmišljaju mnogo unapred. Moraju da budu koncetrisani samo na naredni meč. Napravio sam neku vrsta grafikona i kada god smo u svlačionici pokazujem ga igračima kako bi im ukazao da je svaki korak važan. Jer, da bi došli do vrha svaka stepenica je presudna - jasan je Kovač.

Kormilar Srbije odlučan je i da u grupnoj fazi razigra sve odbojkaše. Zato je preksinoć protiv Slovačke promešao postavu i šansu pružio Ivoviću, Krsmanoviću, Luburiću i povremeno Todoroviću i Okoliću. Odmarao je Petrića, Atanasijevića i Podraščanina.

- Mislim da je normalno da na ovako dugim turnirima šansu pružim svim igračima, da probam da ih držim što duže u formi. Zato je duel sa Slovačkom bio idealna prilika da "promešam karte". Oni su interesantna ekipa, dosta visoka, u jednom trenutku imali smo problem sa njihovim blokom, tako da sam upozorio igrače da ne zabijaju sve lopte, nego da smečuju visoko, po prstima. Na početku je bilo malo ispitivanja, a posle smo dodali gas i dobro odigrali. U trećem setu Slovaci su malo više reskirali, poveli, ali moji momci su bili koncentrisani i nisu dozvolili iznenađenje. Mislim da smo igrali dobro - podvlači Kovač.

OKOLIĆ: SJAJNA ATMOSFERA

BLOKER Aleksandar Okolić se nada da će nastaviti da idu pobedničkim putem:

- Od početka priprema za Evropsko prvenstvo vlada pozitivna atmosfera. Lepo sve iznosimo, što se vidi i na terenu. Ostvarili smo dve važne pobede, koje smo već zaboravili, jer smo fokusirani na narednog rivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije