TIJANA Bošković nastavlja da donosi radost celoj Srbija, Republici Srpskoj, a posebno svojoj Bileći, gde je napravila prve odbojkaške korake i gde joj žive porodica i prijatelji.


Tijana je u Turskoj imala podršku svojih nabližih u finalnom meču, a na tribinama u Ankari bodrili su je otac Ljupko, majka Nada, sestra Dajana, zajedno sa prijateljima i rodbinom. Ljupko Bošković kaže da su i ovog puta emocije posle osvojenog evropskog zlata učinile svoje, a da je finalni meč bio neverovatan.


- Bilo nas je iz Bileće, šestoro, sedmoro. Ne znam kako je izgledalo u direktnom prenosu, ali takvu jednu sportsku atosferu u prepunoj dvorani nikada nisam doživeo. Videli ste posle pobede kod Tijane emocije, a posle njenih suza i svima nama potekle su suze radosnice. Zaista neverovatan osećaj - rekao je Ljupko Bošković, koji posle finala u kasnim večernjim časovima imao let za Podgoricu odakle je krenuo u Bileću.


PROČITAJTE JOŠ: TIJANA BOŠKOVIĆ SRPSKA HEROINA: Tražila sliku sa Stefanom, a onda postale cimerke


Tijana se posle svečane ceremonije dodele priznanja pridružila porodici i prijateljima u Ankari, a potom nastavila slavlje sa saigračicama iz reprezentacije...


- Tijana je i dalje čvrsto na zemlji, ali i ponosna, kao i svi mi, na još jedan uspeh reprezentacije Srbije.


A Bilećani s ponosom pričaju da žive u gradu Tijane Bošković. U Odbojkaškom klubu Hercegovac mladi ljudi imaju samo jednog idola.


- Tijana predstavlja uzor mladim ljudima, ne samo u Bileći već u celom svetu. Ona je idol našim odbojkašima i odbojkašicama, a ziasta smo ponosni što smo u klubu odakle je naša Tijana krenula u svetske odbojkaške visine - rekla je Gorica Đorđević, trener u OK Hercegovac.


PROČITAJTE JOŠ: TIJANA BOŠKOVIĆ MVP: Bilo je čudesno, ponosna sam!


Tijana Vujović iz Bileće, dugogodšnja prijateljica sjajne odbojkašice, kaže da se njena imenjakinja nije promenila, bez obzira na slavu.


- Presrećna sam zbog svih Tijaninih rezultata i veoma ponosna na nju. Ne samo kao na igrača, nego i kao čoveka i prijatelja. Pored svih njenih uspeha, ostala je ista, brižna osoba, prepoznatljivog osmeha. Svi znamo kolike su njene obaveze, ali uvek ima vremena za sve nas. Hvala joj što unosi radost u naša srca - istakla je Vujovićeva.


PROČITAJTE JOŠ: EVROPSKA TITULA JE ODBRANjENA: Odbojkašice Srbije posle drame srušile Tursku


Međutim, nije Tijana samo ponos Bilećana koji prate sportska dešavanja, i svojih prijatelja. Danijela Stolica lično ne poznaje sjajnu odbojkašicu, nije ni neki obožavatelj sporta, ali svaki uspeh njene sugrađanke doživljava i kao svoj uspeh.


- Osećam se kao da sam i sama na vrhu Evrope. Ne samo ja, već i svi mi koji živimo u ovom gradu. Ona je predivna, a kada razvije zastavu "Bileća" svi smo van sebe. Mislim da nema čoveka koji nije ponosan na našu Tijanu - naglasila je Stolica.

Tijana Bošković posle osvajanja zlata neće imati mnogo vremena za odmor, a u svoju Bileću trebalao bi da dođe 12. septembra, gde će boraviti nekoliko dana.


JANA PONOVO TRENIRA

Koliko Tijana utiče na omladinu u svom gradu najbolje svedoči i sedmogodišnja devojčica Jana Milićević. Iako je do nedavno trenirala odbojku, u poslednje vreme nije bila redovna, a pošto je svoju miljenicu videla na pobedničkom postolju posle finala u Ankari, roditeljima je rekla da joj spreme opremu jer sutra želi ponovo na trening i da bude kao Tijana.