IVANA Španović (29), izvesno je, neće nastupiti na finalu Dijamantske lige, 6. septembra u Briselu a, najverovatnije, ni na Svetskom prvenstvu 27. septembra u Dohi. Najbolja srpska atletičarka je u nedelju na ISTAF mitingu u Berlinu, kako je potvrdio njen trener Goran Obradović, zadobila težu povredu zadnje lože desne noge u poslednjoj, šestoj seriji.

Ivana je avgusta prošle godine, takođe u Berlinu, zadobila povredu Ahilove tetive i bila prinuđena da odustane od finala EP.

Pre samo tri nedelje, miljenica naših ljubitelja sporta blistala je na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu. Tamo je osvojila srebrnu medalju skokom od 6,85 metara, plasirala na završni miting Dijamantske lige, ispunila olimpijsku normu za Tokio 2020. Prethodno je kuburila sa bolom u peti, koji je bio potpuno uminuo, što je potvrdila u Birmingemu.

Kako je potvrdila Biljana Daničić, portparolka Španovićeve, Ivana će danas ili sutra u Novom Sadu odmah obaviti preglede i ultrazvuk.

- Tada ćemo tačno znati o ozbiljnosti same povrede. Pošto je reč o zadnjoj loži sigurno neće na finale Dijamantske lige i najverovatnije SP. U ovom trenutku nezahvalno je pričati o dužini oporavka pre nego što se obave svi pregledi. Nije bilo nikakvih indicija da do ovakve povrede može da dođe, ali to je sport - rekla je Daničićeva

SLOMLjENO SRCE

IVANA Španović je na svom instagram-profilu uz reč "Berlin", stavila i sliku slomljenog srca.

- Nisam znala šta znači briznuti u plač dok nisam osetila ovakav bol dva puta u godinu dana. Hvala. Nije trebalo. Vreme je za odmor i neka nova sećanja. Hvala Vam na porukama podrške - obratila se naša najbolja atletičarka fanovima.