Nekadašnja odbojkaška reprezentativka u novoj ulozi

Beta

utorak, 27. 08. 2019. u 11:30

Некадашња одбојкашка репрезентативка у новој улози

Suzana Ćebić foto: N. Skenderija

Odbojkaški klub Crvene zvezda počinje 1. septembra novi ciklus Škole odbojke za decu, koju će voditi doskorašnja reprezentativka Suzana Ćebić
Odbojkaški klub Crvene zvezda počinje 1. septembra novi ciklus Škole odbojke za decu, koju će voditi doskorašnja reprezentativka Suzana Ćebić, saopšteno je danas iz kluba.

Ćebićeva je ovog leta potpisala ugovor sa Crvenom zvezdom po kome će početi da vodi školu odbojke, kao i da pomaže trenerima kadetkinja i juniorki ovog beogradskog kluba. Ona je ranije ove godine odlučila da završi igračku karijeru i da se posveti radu sa decom.

- Odluka o prestanku igračke karijere je zaista bila konačna, u šta nisu mogli da poveruju ni meni bliski ljudi. Jednostavno, niz povreda i operacija, pokazao mi je da je došlo vreme da se posvetim odbojci iz drugačije perspektive - rekla je Ćebićeva agenciji Beta.

Ona je istakla da se čelnicima OK Crvena zvezda vrlo brzo dogovorila o saradnji, jer smatra da deci može da prenese važne odbojkaške korake, koji mogu da budu i presudni u karijeri.

- Zvezda ima zavidnu tradiciju i oduvek se bavi mladima i decom. Za mene je to trenutno najbolje mesto da dalje napredujem i da svoja iskustva prenosim dalje - kazala je Ćebić, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila jednu svetsku bronzu, zlato, srebro i bronzu na evropskim šampionatima, kao i titulu najboljeg libera sveta na SP 2006. godine u Japanu. Bila je takođe i najbolji libero EP 2011.

Dok se sprema za početak rada Škole odbojke Crvene zvezde, Ćebićeva prati i igre reprezentacije na trenutnom EP za odbojkašice u Tuskoj.

- Verujem da će reprezentacija Srbije uspeti da odbrani titulu i da će dokazati da je u ovom trenutku najjači tim Evrope. Budno ih pratim i navijam za njih - kazala je Ćebićeva.

- Svaki uspeh odbojkaške reprezentacije praćen je i većim interesovanjem dece za naš sport, pa sam uverena da će ova reprezentacija dovesti još dece i u našu školu odbojke, u kojoj ćemo se svim silama truditi da im pokažemo kako se postaje šampion - dodala je ona.

Škola odbojke Crvene zvezde održavaće se tri puta nedeljno u Osnovnoj školi "Janko Veselinović" (Umčarska 2a), i to sredom uveče, subotom i nedeljom prepodne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije