ATANASIJEVIĆ VERUJE DA ĆE EKIPA NAPREDOVATI UZ SLOBODANA KOVAČA: Nismo među pet timova u Evropi

Mi. R.

subota, 24. 08. 2019. u 22:10

АТАНАСИЈЕВИЋ ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ ЕКИПА НАПРЕДОВАТИ УЗ СЛОБОДАНА КОВАЧА: Нисмо међу пет тимова у Европи

Aleksandar Atanasijević foto: N. Paraušić

Nadam se da će Boba pozitivnu energiju proširiti na celu ekipu i da ćemo već na Evropskom prvenstvu pokazati bolju igru nego na kvalifikacionom turniru – kaže srpski odbojkaš

FORMU za Evropski šampionat, koji je na programu od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj, naši odbojkaši već nekoliko dana bruse sa novim selektorom Slobodanom Kovačem. Jedan od igrača koji dobro zna šta legendarni stručnjak može da donese ekipi Srbije je korektor Aleksandar Atanasijević. Popularni Bata je sa novim šefom stručnog štaba sarađivao u italijanskog Peruđi i raduje se što su ponovo u istom timu.

- Imao sam priliku i čast da radim sa Bobom više od dve godine. Pravili smo sjajne rezultate u Peruđi. Mislim da ćemo sa njim mnogo napredovati. Znam koliko je posvećen, veliki je stručnjak i profesionalac - počeo je Atanasijević priču za "Novosti". - Nadam se da će pozitivnu energiju proširiti na celu ekipu i da ćemo već na Evropskom prvenstvu pokazati bolju igru nego na kvalifikacionom turniru.

Promena selektora je došla posle teškog poraza od Italije u borbi za olimpijsku vizu.

- Sigurno da je čudno da smo ovde i da posle četiri godine nije s nama Nikola Grbić. Zamena trenera nekada može da bude prava šok terapija. Kada je Grbić došao mi smo 2015. uzeli srebro u Svetskoj ligi. U suštini, moramo da shvatimo da su igrači ti koji izlaze na teren, a da je trener tu da pomogne.


Na pitanje šta je nedostajalo Srbiji da preko Italije dođe do plasmana u Tokio, Atanasijević nema odgovor.
TEŠKO PRATIMO DEVOJKENEDELjNI meč odbojkašica Atanasijević će gledati podeljenog srca, jer za Bugarsku igra njegova devojka Elica Vasileva.
- Baš sam razmišljao kako ću navijati... Neka Srbije pobedi, a da ona odigra dobro - uz osmeh je rekao Aleksandar. - Naše odbojkašice su neverovatne, stvaraju nam pritisak, jer se sa takmičenja uvek vrate sa medaljom, i onda ljudi očekuju isto od nas. Nismo uspevali da ih pratimo tokom prethodnih godina.

- Kad bih znao, ja bih to promenio. Nešto je škripalo, nije bilo prijatno nimalo. Italijani su igrali kod kuće, pred domaćim navijačima, sjajna su ekipa. Baš kao što smo mi njih dobili na SP prošle godine, tako su oni nas sada. Zaslužili su da dobiju. Mi, ključni igrači Srbije, umesto da iznesemo utakmicu, odigrali smo loše. Rival je bio psihički spremniji, znali su dobro naše pravce napada, jer igramo u Italiji dugo, i zatvorili su nas. Ulog je bio preveliki, pa je sada na nama da iskoristimo drugu šansu u januaru.

Pre novih kvalifikacija, težak izazov je i šampionat Evrope.


- Tu bi trebalo da se iskupimo za lošu igru. Može da se desi da izgubimo neku utakmicu, ali to ne sme da bude na onaj način kao u Bariju. Imamo vremena da se uigramo, samo treba da budemo maksimalno posvećeni.

Aleksandar je svestan toga da Srbija ne spada u sam vrh evropske odbojke.

- Jeste mi teško da to izgovorim, ali bolje je priznati i ne zavaravati se. Samo tako možemo da radimo na greškama i budemo bolji. Nismo u top-pet reprezentacija. Tu su Poljaci, Francuzi, Rusi, Italijani, odmah iza Nemci, Slovenci. Čak su i Bugari mnogo napredovali. Ali ajde da sa novom pozitivnom energijom odemo na EP i probamo da napravimo iznenađenje - zaključio je Atanasijević.