Rastić 24. na SP u letnjem biatlonu

V. N.

subota, 24. 08. 2019. u 19:55

Растић 24. на СП у летњем биатлону

Damir Rastić

Srpski reprezentativac je na takmičenju u subotu imao samo jedan promašaj, sve što je uradio bilo je veoma dobro tako da ni rezultat nije izostao
Dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u letnjem biatlonu u Raubiču ostvario je srpski reprezentativac Damir Rastić. On je u disciplini sprint, zauzeo 24. mesto a zaostatak za pobednikom trke Timofejem Lapšinom iz Koreje je minut i 16 sekundi.

Imao je danas Rastić samo jedan promašaj, sve što je uradio bilo je veoma dobro tako da ni rezultat nije izostao. Zaostatak u sprintu takmičari prenose u nedeljnu disciplinu, poteru, kojom se završava prvenstvo sveta.

Pored Lapšina prvak sveta postala je i Jekaterina Glazirina, koja je imala isto vreme kao i drugoplasirana Lusi Čarvatova ali manje promašaja, pa je zlato otišlo u Rusiju.

Srpskim juniorima drugi takmičarski dan na SP u Raubiču,  nije doneo bolje rezultate od prethodnog. Nakon super sprinta i u sprintu nismo imali razloga za zadovoljstvo. Kod juniorki Berina Sinanović je bila 51. a Maida Drndić 54. Najbolji junior u Belorusiji bio je Denis Džeković, koji je, uprkos maksimalno učinku na strelištu, na kraju bio 48. Ostali srpski predstavnici bili su: 53. Omar Hodžić, 59. Omer Hodžić i 60. Sabahudin Rastić.  

Poslednjeg dana na programu je disciplina potera. Najviše šansi za dobar plasman ima Damir Rastić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije