Marić: Deca nam dala primer kako da se ponašamo

Tanjug

21. 08. 2019. u 11:11

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih (SIM) Zdravko Marić izjavio je danas da su školarci iz regiona u još jednoj sezoni takmičenja i druženja pokazali kako bi i stariji trebalo da se ponašaju

Марић: Деца нам дала пример како да се понашамо

Foto: SIM

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih (SIM) Zdravko Marić izjavio je danas da su školarci iz regiona u još jednoj sezoni takmičenja i druženja pokazali kako bi i stariji trebalo da se ponašaju.

Finale SIM održava se tradicionalno u Splitu, uz učešće više od 1.000 mališana iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Ova slika trebalo da bude na ponos i svakom učesniku i svakome ko je deo Igara. I ovom gradu jer objektivno gledajući zaista je lepo videti nove generacije da jedni druge pozdravljaju, da se druže, čestitaju jedni drugima na pobedama, bodre posle poraza. Mislim da je to uspeh, pogotovo kad znamo šta se dešavalo na ovim prostorima u ne tako davnoj prošlosti. Ova deca su dobar vodič i mojoj generaciji i starijoj generaciji da se ugledamo na njih i ponašamo poput njih", rekao je Marić Tanjugu.

SIM su jedinstven projekat, ne samo u regionu, nego i u Evropi, a Marić otkriva da će uskoro biti proširene na još dve zemlje.

"Mogu vam reći da je dosta realan ulazak Makedonije i Mađarske, ali da ne bi bilo da sam obećao i da se nije napravilo reći ću vam da su elaborati već na stolu u Vladi i u Mađarskoj i u Makedoniji. Vrlo blizu smo da to ide, ali ono što je najbitnije jeste naći ljude, ljude kakve imamo u Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Tako da mislim da su te dve zemlje sledeći korak, ako ne dogodine, za dve sigurno", istakao je Marić.

Igre se završavaju večeras spektakularnom ceremonijom na splitskoj Rivi.

"Na kraju još jedne sezone ima i malo umora, ali pre svega zadovoljstva i ponosa. Ponavljam, divno je biti uz ovu decu i već se radujemo sledećoj sezoni, novim takmičenjima i novim druženjima", poručio je Marić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Djole

21.08.2019. 11:32

Ovako isto su se družili mališani generacija 60-tih i 70-tih godišta pa se poklaše prvom prilikom. Mani me glupih srba i njihove vjere u Tita i bratstvo i jedinstvo umjesto u Boga i u'se i u svoje kljuse.

Jomi

21.08.2019. 13:35

@Djole - Svako ima pravo na svoje zablude i greske ali i da se druzi sa kim mu je lepo.

Zoran

21.08.2019. 12:45

Da nije malo skupo za Srbe bilo to bratsvo i jedinstvo. Brzo zaboravljamo, a to nije dobro.