Finale SIM u Splitu: Svi mališani su pobednici

Tanjug

20. 08. 2019. u 15:10

Veliko regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) u Splitu ulazi u završnicu, a iza 1.000 školaraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su dva izuzetno uzbudljiva i emocijama nabijena takmičarska dana

Финале СИМ у Сплиту: Сви малишани су победници

Foto: SIM

Veliko regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) u Splitu ulazi u završnicu, a iza 1.000 školaraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su dva izuzetno uzbudljiva i emocijama nabijena takmičarska dana.

Medalje su već podeljene, utisci se sležu, a najvažniji je taj da su i ove godine na Igrama svi pobednici, jer Igre su tu da mladima otvore vidike, da im pruže priliku da steknu mnogo novih prijatelja iz drugih zemalja i da nauče neke od najvažnijih životnih lekcija - o toleranciji, fer-pleju, zdravom životu, timskom duhu, drugarstvu…

"U protekla dva dana takmičari su pokazali izuzetnu spremnost i želju za pobedom. Svi zajedno napredujemo iz godine u godinu, podižući lestvicu samima sebi. Dolaze nam sve uigranije ekipe i sve bolje pripremljeni pojedinci, koji dokazuju da Sportske igre mladih shvataju ozbiljno i da pored toga što im je cilj da se tokom cele sezone lepo druže i dobro zabave, jednako žele da na terenu pokažu koliko su vredno trenirali i šta sve umeju", izjavila je sportska direktorka SIM Srbija Zorica Mijatović.

Ipak, kako ističe, na nju je poseban utisak ostavilo to što su na Igrama i ovog puta rođena predivna prijateljstva među decom iz sve tri zemlje.

"To možda najbolje ilustruje primer da naši takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tokom povratka sa sportskih terena u smeštaj, u autobusu uglas pevaju pesme sa sva tri govorna područja, a atmosfera je uvek takva da vam srce zaigra od radosti kada ih vidite na okupu", istakla je Mijatovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mama Rosa

21.08.2019. 15:16

Cestitke organizatorima, deci, roditeljima, voditeljima i gostljubivim Splicanima za pobedu drugarstva i zdravog sportskog duha. Hvala za topao prijem i odlicnu ukupnu atmosferu i organizaciju. Ostaje lep utisak i radi pozitivnog pedagoskog uticaj na decu. Svi su pobedili dosadu, predrasude, vrućinu, prosecnost i fjaku. Do vidova, lipi moji.