ZVANIČNO: Slobodan Kovač novi selektor odbojkaša Srbije

Tanjug

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 13:50

ЗВАНИЧНО: Слободан Ковач нови селектор одбојкаша Србије

Slobodan Kovač foto: N.Paraušić

Proslavljeni reprezentativac Slobodan Kovač imenovan je za novog selektora Srbije, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Srbije (OSS)

Proslavljeni reprezentativac Slobodan Kovač imenovan je za novog selektora Srbije, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

On je na toj funkciji zamenio nekadašnjeg saigrača Nikolu Grbića, koji je raskijnuo saradnju sa OSS nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u Bariju.

Kako se navodi, OSS i Kovač dogovorili su saradnju za Evropsko prvenstvo 2019. i Evropske kvalifikacije za OI 2020, koje odigrati u januaru naredne godine, a nakon toga će se razgovarati o nastavku.

PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" SAZNAJU: Kovač novi selektor odbojkaša Srbije

Kovač je kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio sedam medalja: zlatnu na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, bronzanu na OI 1996. u Atlanti, bronzanu na Svetskom kupu izazivača u Tokiju 1996, srebrnu na prvenstvu Evrope 1997. u Ajndhovenu, bronzanu na EP 1995. u Atini i srebrnu na Mediteranskim igrama 1991. u Atini.

Kao trener je radio u Radničkom iz Kragujevca, sa kojim je osvojio šampionske titule 2009. i 2010. godine, a potom u Iranu, Italiji, Turskoj, Sloveniji i Rusiji.

PROČITAJTE JOŠ: GRBIĆ POSLE SMENE SA MESTA SELEKTORA: Tim je uvek iznad svih nas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije