Španović posle ispunjene norme za OI: Srećna sam zbog nastupa

Tanjug

nedelja, 18. 08. 2019. u 18:04

Шпановић после испуњене норме за ОИ: Срећна сам због наступа

Ivana Španović

Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućih obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat - kaže srpska atletičarka
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, posle drugog mesta na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu i izborene norme za Olimpijske igre u Tokiju, rekla je da je srećna i zadovoljna zbog svog nastupa.

Skok iz treće serije od 6,85 metara bio je dovoljan da se izbori viza za Tokio, a Španović je prva srpska atletičarka koja je ispunila olimpijsku normu.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA NA OI U TOKIJU: Ivana Španović izborila normu

Biće to njeno četvrto učešće na OI.

- Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki. Srećna sam što sam obezbedila mesto u finalu, iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućih obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat. Ovih dana znaću gde ću nastupati dalje - rekla je Španović.

PROČITAJTE JOŠ: IVANA ŠPANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Prkos u nama se budi kada nas potcene

Rezultatom iz Birmingema Španović je obezbedila učešće na završnom mitingu Dijamantske lige, koji se 6. septembra održava u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije