Reprezentativci Srbije u streljaštvu Andrea Arsović, Zorana Arunović i Stevan Pletikosić osvojili su zlatne medalje na prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem, koje je počelo u Novom Sadu.

Zorana Arunović (Olimpik 011) je odbranila titulu šampiona u gađanju MK sport pištoljem. Ona je u finalu ubedljivo trijumfovala sa 36 "hitova" (jedan hit – 10,2 krugova i bolje) čime je izjednačila vlastiti državni rekord finala.

Srebro je osvojila Jasmina Milovanović (Smederevo), a bronzu Tamara Đorđević (Akademac).

Andrea Arsović (Partizan) je bila najbolja u trostavu (tri puta 40 metaka).

U finalu je za više od dva kruga nadmašila Milicu Babić (Pobednik). Bronza je pripala Ivani Anđušić Maksimović ("Akademija Maksimović").

Arsovićeva je u finale ušla sa prvog mesta u kvalifikacijama, u kojima je "ubila" 1.179 krugova, čime je za jedan krug nadmašila dosadašnji državni rekord Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790).

Stevan Pletikosić ("Čika Mata") se okitio najsjajnijim odličjem u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (60 metaka), u disciplini u kojoj je 1992. godine osvojio olimpijsku bronzu. Na tronu je smenio klupskog druga Milutina Stefanovića, prošlogodišnjeg šampiona, koji je ovaj put zauzeo četvrto mesto.

Srebro je osvojio Lazar Kovačević (Jagodina 92), a bronzu junior Marko Ivanović ("Čika Mata").