GRBIĆ POSLE SMENE SA MESTA SELEKTORA: Tim je uvek iznad svih nas

Mi. Rogač

petak, 16. 08. 2019. u 22:15

ГРБИЋ ПОСЛЕ СМЕНЕ СА МЕСТА СЕЛЕКТОРА: Тим је увек изнад свих нас

Nikola Grbić foto: N. Paraušić

Nadam se da će momci ostvariti u januaru plasman na Olimpijske igre, jer imaju kvalitet i zaslužuju da budu tamo narednog leta - rekao je doskorašnji selektor "Orlova"

NA klupi odbojkaša Srbije više neće sedeti Nikola Grbić. Posle kvalifikacionog turnira na kome naš nacionalni tim nije uspeo da se izbori za plasman na Olimpijske igre iz prvog pokušaja, a pred Evropsko prvenstvo koje se igra od 12. do 29. septembra, Odbojkaški savez i selektor su doneli odluku da se rastanu.


- Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zajedno su odlučili da prekinu saradnju. U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvek odlikovalo OSS i Nikolu Grbića, doneta je odluka u skladu s najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost blagovremeno obavestiti o novom prvom treneru seniora Srbije - navodi se u saopštenju na sajtu Saveza.


PROČITAJTE JOŠ: Slobodan Kovač menja Grbića na klupi Srbije?


Odbojkaši su prvu šansu za olimpijsku vizu propustili u duelu sa Italijanima, koji su ih glatko nadigrali u Bariju sa maksimalnih 3:0. Druga i poslednja šansa ostaje u januaru, ali tada će biti daleko teže. Gorak ukus u ustima je ostao pred nastup na Evropskom prvenstvu.


- Nije nezgodan trenutak da se ovo desi, jer smo igrali toliko loše da je moralo odmah nešto da se promeni, bila je potrebna šok terapija - prokomentarisao je kratko, za "Novosti", predsednik Odbojkaškog saveza Zoran Gajić. - Naslednik će se znati do ponedeljka, radimo na tome.


Na telefonski poziv odgovorio je i sada već bivši selektor Nikola Grbić.


PROČITAJTE JOŠ: OSS DONEO ODLUKU: Grbić više nije selektor Srbije


- Nemam mnogo toga da dodam na saopštenje Saveza - rekao je Grbić. - Mislim da je interes ekipa ispred svih ostalih i da tim mora da bude iznad svega. Doneli smo takvu odluku uz želju da se stvari poboljšaju što pre. Nadam se da će momci ostvariti u januaru plasman na Olimpijske igre, jer imaju kvalitet i zaslužuju da budu tamo narednog leta.


Legendarni reprezentativac je na poziciju prvog trenera srpske selekcije došao 2015. godine i imao je ugovor do kraja ovog olimpijskog ciklusa (2020). Već u debitantskoj sezoni uspeo je da osvoji srebro u Svetskoj ligi. Naredne godine je u istom takmičenju doveo tim do šampionske titule. Treća medalja u njegovoj selektorskoj kolekciji je bronza sa Evropskog prvenstva 2017. Prošle godine je njegovoj ekipi na Svetskom prvenstvu izmakla medalja za dlaku i osvojeno je četvrto mesto.