Finale SIM u Splitu: Iz Srbije stiže 300 učesnika

V.N.

15. 08. 2019. u 12:08

Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih - rekla je Ivana Jovanović

Финале СИМ у Сплиту: Из Србије стиже 300 учесника

Foto: SIM

MEĐUNARODNO finale Sportskih igara mladih, koje će okupiti dečake i devojčice, mlade sportiste iz Srbije, BiH i Hrvatske, održaće se od petka do 22. avgusta u Splitu. Više od 1.000 mališana, njihovih pratilaca i sportskih radnika iz sve tri države, družiće se i takmičiti. Delegacija iz Srbije kao i svih prethodnih godina, broji 300 članova.


Na programu je deset sportova, igraće se na terenima širom Splita, od čuvene hale "Gripe", pa do terena u studentskom centru Kampus.

- I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. Deci želim da se druže, da steknu nove prijatelje, takmiče se i imaju mini-letovanje - ističe Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.


Podršku Igrama daju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mnogi drugi, a samo ove godine u Srbiji je učestvovalo oko 75.000 aktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)