Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da stigne Mercedes do kraja šampionata u Formuli 1.

Mercedes dominira i ove sezone predvođen petostrukim svetskim šampionom Luisom Hamiltonom, prvi deo šampionata završio je sa 438 bodova, dok Ferari zaostaje sa 288, a ozbiljno mu se primakao Red Bul sa 244 bodova.

Lekler je u pet trka bio na pobedničkom podijumu, a u dve trke je bio na korak od pobede i veruje da Ferari može da preokrene situaciju.

- To je od početka sezone za nas bio veliki izazov, jer su oni bili vrlo brzi i konstantni i to ne samo u jednoj ili dve trke. Ali, za Ferari ništa nije nemoguće, radimo naporno, borićemo se do kraja i prilično sam siguran da ćemo ih stići - rekao je Lekler za "Insajd rejsing".

Šampionat se nastavlja 1. septembra trkom za Veliku nagradu Belgije, a sedam dana kasnije na programu je trka u čuvenoj Monci. Te staze više odgovaraju bolidima Ferarija i očekuje se da uspešno pariraju Mercedesu.

Pojedini mediji preneli su da će Ferari u Belgiji imati novi motor, uz poboljšanje od 20 konjskih snaga u odnosu na trenutni, koji se već smatra najboljim u takmičenju.