Ženska reprezentacija Srbije u boksu otputovala je danas u Španiju kako bi obavila završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Madridu.


Na pripremama u Madridu pred takmičenje, koje se održava od 22. avgusta do 1. septembra, uz srpski tim borave još ekipe Mađarske, Francuske i domaćina Španije.


Selekciju Srbije čine Sandra Maran (klub Vršac, u kategoriji do 48kg), Nina Radovanović, Nina boks tim, do 51kg), Jelena Zekić (Šakjaši, do 54kg), Aleksandra Rapajić (Petrovgrad, do 64kg) i Milena Matović (Šajkaši, do 75kg), sa trenerima Stevanom Čizmićem, Markom Tubićem i Darkom Radovanovićem.


- Bokserski savez Srbije je, kao i za sve selekcije u poslednjih skoro dve godine, za žensku seniorsku reprezentaciju obezbedio kvalitetne uslove za rad, odlazak na pripreme, kao i sve ostalo što je neophodno našim takmičarima. Nakon zajedničkih priprema na Zlatiboru, seniorke će sada imati priliku da treniraju sa najboljim bokserkama Španije, Francuske i Mađarske, i da u Madridu dostojno reprezentuju Srbiju i nadam se ostvare zapažen rezultat- rekao je trener Tubić.


Bokserke imaju priliku da se upišu zlatnim slovima u istoriju ženskog boksa u našoj zemlji, jer do sada Srbija nikada nije imala osvajačicu medalje na Evropskim prvenstvima.