DOBRO se dobrim vraća. Vaterpolisti su decenijama donosili radost svima u Srbiji i zaslužili su pomoć koju će dobiti od Vlade na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Obećavaju da će svaki dinar da iskoriste u razvoj igrača sa nadom da će "delfini" nastaviti da osvajaju medalje na najvećim takmičenjima, a klubovi ponovo da igraju značajnu ulogu na međunarodnim takmičenjima.

- Prioritet su oni koji igraju na međunarodnoj sceni. Svi ti klubovi dobili su pitanje od Saveza koliko im sredstava treba. Svi su odgovorili pismeno i od devet, šest je dobilo više nego što je tražilo. Partizan je dobio duplo više nego što je tražio - istakao je za TV Prvu predsednik VSS Viktor Jelenić.

Crno-beli su se prvi zahvalili na pomoći predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i Jeleniću, uz opasku da će dobrim radom sve vratiti.

PROČITAJTE JOŠ: Jelenić: VK Partizan je dobio duplo više nego što je tražio

VASOVIĆ: FANTASTIČAN POTEZ JUGOSLAV Vasović, direktor Radničkog iz Kragujevca, podvlači da je pomoć značajna: - Ovo je fantastična stvar za srpske klubove. Prvi put će svi dobiti onoliko koliko zaslužuju. Za Radnički su to značajna sredstva i pomoći će nam da lakše pregrmimo takmičenja. Sigurno je da će finansijska injekcija značiti svakom klubu u Srbiji. Važno je i što će se kontrolisati svaki utrošeni dinar.

- Najzad nas je sunce ogrejalo, dobili smo značajna sredstva za sva takmičenja. Ja sam nedavno u intervjuu "Novostima" rekla da će nam predsednik Vučić, kada mu se ukaže na značaj Partizana, pomoći. I upravo se to desilo, čak van svih naših očekivanja, jer smo dobili duplo više nego što smo tražili. Veoma smo zahvalni predsedniku, državi i Jeleniću i obećavamo da ćemo se ponašati domaćinski i truditi da uštedimo kako bi nam taj novac što duže trajao - srećna je direktorka Partizana Tatjana Rakas.

Oduševljenje nije mogao da sakrije i predsednik VS Beograda Petar Đukić, koji je podvukao da je veoma ohrabrujuća vest da će Vlada Srbije pomoći klubove:

- Ono što je do sada radio Gradski sekretarijat za sport u vidu finansiranja termina za rad beogradskih klubova, pomoći za igranje na međunarodnoj sceni, to će sada u velikoj meri da radi država preko VSS... Ova finansijska pomoć je dobrodošla klubovima da se relaksiraju bar kada je reč o takmičenjima, naročito međunarodnim. U ime klubova zahvaljujemo se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kancelariji VSS na čelu sa Viktorom Jelenićem, kao i Gradskom sekretarijatu za sport i omladini i sekretarki Dragani Pešić Belojević, koja je učinila veliki napor da se povećaju budžeti granskih saveza.

Finansijska pomoć i te kako će dobri doći i prvaku Srbije, Šapcu, koji je u ovom trenutku najstabilniji klub u našoj zemlji.

- I mi imamo finansijskih problema. Lane nismo ni igrali evropska takmičenja. To je i te kako značajna pomoć kako nama, tako i ostalim klubovima na kojoj smo zahvalni i Vladi Srbije i VSS. Vaterpolo je sport koj nije profitabilan i ne može bez pomoći lokalne samouprave i države. Uostalom, vaterpolo je najtrofejniji sport u zemlji i zato ga treba sačuvati - naglašava predsednik Šapca Nenad Živanović.

PROČITAJTE JOŠ: VK PARTIZAN: Hvala Vučiću i Jeleniću

Vojvodina godinama stvara vrhunske mlade igrače, koje zbog finansijske situacije ne može da sačuva. Pomoć države podstrek je svima u klubu da nastavljaju sa stvaralačkim radom.

- Jako je bitno za sve klubove, normalno i Vojvodini, koji se godinama suočavaju sa finansijskim problemima. Na tome smo veoma zahvalni. Ovo će nam i te kako pomoći da dišemo normalno. Ovo je prvi veliki korak da se nađe sistemsko rešenje za klubove u sportu koji zemlji decenijama donosi medalje. I ovo će pomoći da nastavimo tim putem - kaže generalni direktor Vojvodine Marko Ćuk.