"DELFINI" nisu mogli imati bolju priliku da vide gde su u ovom trenutku u odnosu na rivala od 18. SP u Gvandžuu. Mada su na šampionat došli bez sedmorice najiskusnijih, nijednog trenutka nisu tražili alibi, već su hrabro najavljivali borbu za medalju. Nažalost, san im je ugasila Španija, a vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje "Unika", u subotu se (8.30) sa Australijom bori za peto mesto na svetu.


- Potrebno je vreme ovoj ekipi. Ne može se odmah krenuti sa zlatom, moramo da se okliznemo, da naučimo na grešci kako bismo sledeći put bili mnogo obazriviji i iskusniji. Španci su u polufinalu protiv Hrvata dokazali da su veoma jaki, a mi smo četvrtfinale protiv njih izgubili, jer smo veoma loše odigrali drugu četvrtinu. Bila je to dobra lekcija za nas. Nadam se da ćemo naučiti mnogo iz te utakmice - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Viktor Rašović.


PROČITAJTE JOŠ: Savić: Nije nevažno da li ste peti ili šesti


Podmlađena selekcija je u Gvandžuu u grupi protiv Crne Gore i Grčke pokazala da Srbija ne mora da brine za budućnost, ali su protiv Španije na površinu isplivale sve mane.


- U grupi smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima i u ovom sastavu. Mi smo ovde došli rasterećeni, jer smo mesec dana ranije u Beogradu izvadili olimpijsku vizu. Nismo imali presiju, ali smo mi sami sebi nametnuli pritisak,jer predstavljamo Srbiju, koja mora uvek da se bori za medalju. Ovog puta nismo uspeli. Nažalost, u četvrtfinalu očigledno nismo mogli da izdržimo da igramo pod pritiskom ispadanja. I pored eliminacije ubeđen sam da ćemo u budućnosti pokazati koliko zaista vredimo. Na ovom šampionatu se nismo snašli, ali verujem da ćemo i mi biti šampionska generacija - naglašava mlađi Rašović.


PROČITAJTE JOŠ: PRLAINOVIĆ ZA "INDEKS": Prijateljstvo odolelo politici


BIĆE NEIZVESNO FINALE

MALO ko je očekivao da će se u subotu (11.30) za zlato boriti Španija i Italija.

- Španci su zasluženo finalisti, jer nije mala stvar eliminisati Srbiju i Hrvatsku. Oni su prošle godine igrali sa nama u finalu EP, tako da njihov uspeh nije slučaj. Italijani nisu igrali dobro u grupi, ali su se digli u nokautfazi. Očekujem vrlo, vrlo uzbudljiv meč - kaže Rašović.