Han: Sport je dobra priprema za život

Beta

26. 07. 2019. u 15:05

Ovaj turnir mladima daje brojne prilike da uživaju u sportu i životu i, najvažnije, da stiču nove prijatelje - naveo je Han i zahvalio se što je imenovan za ambasadora Sportskih igara mladih

Хан: Спорт је добра припрема за живот

Foto: SIM

Evropski komesar za proširenje Johanes Han je danas u Beogradu, prilikom obaćanja na Sportskim igrama mladih, rekao da je sport "dobra priprema za život".

- Pobednicima se čestitalo. Međutim, najvažnija stvar u sportu je da se nauči ne samo kako se gubi već i kako da se pobeđuje. To je dobra priprema za život - rekao je Han na Adi Ciganliji.

On se zahvalio na tome što je imenovan za ambasadora Sportskih igara mladih i rekao da je ponosan što je deo cele organizacije.

- Ovaj turnir mladima daje brojne prilike da uživaju u sportu i životu i, najvažnije, da stiču nove prijatelje - naveo je evropski komesar.

Han je nešto ranije, na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić, rekao da su Sportske igre mladih "inicijativa koja doprinosi pomirenju u regionu".

Ta regionalna sportska manifestacija omogućava osnovcima i srednjoškolcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije da besplatno učestvuju u takmičenjima u deset sportskih disciplina. NJen osnovni cilj je promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije