Evropski komesar za proširenje Johanes Han je danas u Beogradu, prilikom obaćanja na Sportskim igrama mladih, rekao da je sport "dobra priprema za život".

- Pobednicima se čestitalo. Međutim, najvažnija stvar u sportu je da se nauči ne samo kako se gubi već i kako da se pobeđuje. To je dobra priprema za život - rekao je Han na Adi Ciganliji.

PROČITAJTE JOŠ: SIM spektakl na Adi: Poznati prvi putnici u Split

On se zahvalio na tome što je imenovan za ambasadora Sportskih igara mladih i rekao da je ponosan što je deo cele organizacije.

- Ovaj turnir mladima daje brojne prilike da uživaju u sportu i životu i, najvažnije, da stiču nove prijatelje - naveo je evropski komesar.

PROČITAJTE JOŠ: DECO, SVI STE NAŠI POBEDNICI: Otvoreno finale SIM za Srbiju

Han je nešto ranije, na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić, rekao da su Sportske igre mladih "inicijativa koja doprinosi pomirenju u regionu".

Ta regionalna sportska manifestacija omogućava osnovcima i srednjoškolcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije da besplatno učestvuju u takmičenjima u deset sportskih disciplina. Njen osnovni cilj je promocija zdravog načina života i prijateljstva.