Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Ognjen Koroman družio se sa devojčicama i dečacima koji učestvuju na državnom finalu Sportskih igara mladih (SIM).

Koroman, trenutno trener Žarkova, uživao je u finalnim nadmetanjima u malom fudbalu.

- Pratim Sportske igre mladih u medijima, ali sam prvi put uživo sa učesnicima. Kada Igre podržavaju imena kao što su Nemanja Matić i Predrag Mijatović, kao i Edin Džeko i Luka Modrić, onda je to takođe dodatna velika stvar. Kroz Igre ova deca zaista pokazuju da u regionu možemo zajedno, da mladi treba da se upoznaju i druže. Bilo bi lepo da se Igre prošire na Makedoniju i Crnu Goru. I nadam se da će Vlade svih zemalja u budućnosti još jače podržavati Sportske igre mladih - istakao je Koroman.

PROČITAJTE JOŠ: SIM spektakl na Adi: Poznati prvi putnici u Split

Poznati su putnici na regionalno finale u Splitu u atletici, rukometu, basketu 3 na 3, šahu, tenisu i stonom tenisu, a u petak ti poznati i predstavnici Srbije u preostalim sportovima (između dve vatre, odbojci, malom fudbalu i odbojci na pesku).

Njima će medalje uručiti premijerka Srbije Ana Brnabić, komesar Evropske unije Johanes Han, regionalni predsednik Igara Zdravko Marić, predstavnici Vlade Srbije i sponzora.