DECO, SVI STE NAŠI POBEDNICI: Otvoreno finale SIM za Srbiju

V.N.

23. 07. 2019. u 15:09

U četvrtak i petak u planu su završna takmičenja u odbojci, odbojci na pesku, turniru u malom fudbalu i turnir između dve vatre

ДЕЦО, СВИ СТЕ НАШИ ПОБЕДНИЦИ: Отворено финале СИМ за Србију

Sportske igre mladih foto: SIM

SVEČANIM otvaranjem, započelo je državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na rukometnim terenima JP "Ada Ciganlija" u Beogradu. Ovo je šesta godina zaredom da se Igre održavaju u Srbiji, a pre završnice u prestonici, posetile su 32 grada i mesta naše zemlje, uz učešće preko 75.000 dečaka i devojčica, osnovnoškolskog uzrasta.

Do petka, oni najbolji sa turnira širom naše zemlje, njih 2.349, družiće se u glavnom gradu, i pobednici u devet sportova, obezbediće besplatan put u Split, na završno međunarodno finale.

PODRŠKA predsednika i vlade srbije ORGANIZATORI SIM su se zahvalili na podršci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i mnogim drugima. Zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje i pulu sponzora - generalnom sponzoru Kompaniji "Dunav osiguranje", "Koka-koli", Banci Poštanska štedionica, Elektroprivredi Srbije, "Telekomu Srbija" - MTS, "Podravki Srbija" i "Naftnoj industriji Srbije".

Igre je zvanično otvorila Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, koja se zahvalila učesnicima na dosadašnjim pobedama i lepom druženju.

- Dragi mali i veliki SIM-ovci, dobro došli na državno prvenstvo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Svima želim mnogo sreće i da se takmičite u duhu fer-pleja. Koristim priliku da se zahvalim svim gradovima i opštinama, koji su bili domaćini Igara ove godine, Organizacionom odboru i svim koordinatorima. A posebno hvala ide deci Srbije, jer su zavolela ove Igre, kao najlepšu sportsku priču za njih - istakla je Ivana Jovanović, koja je dodala da su na ovoj manifestaciji svi pobednici.

Mališani će se takmičiti u tenisu, šahu, uličnoj košarci, rukometu, stonom tenisu. A sutra i u petak u planu su završna takmičenja u odbojci, odbojci na pesku, turniru Koka-kola kup u malom fudbalu i Lino turniru između dve vatre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije