NE IGRAJU SAMO IMENA VEĆ ODLUČNI MOMCI: Filipović hvali vaterpoliste

S.K.

ponedeljak, 22. 07. 2019. u 22:14

НЕ ИГРАЈУ САМО ИМЕНА ВЕЋ ОДЛУЧНИ МОМЦИ: Филиповић хвали ватерполисте

Filip Filipović foto: N. Paraušić

Naša ekipa je pokazala da najgora stvar koja može protivniku da se desi jeste da potceni ovaj sastav - smatra srpski vaterpolista

U GVANDžUU će se saznati koje će se selekcije boriti za medalje, a koje za plasman od 5. do 8. mesta na 18. Svetskom prvenstvu. Vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje "Unika", u utorak (7.00) u četvrtfinalu se sastaje sa Španijom.


Bez ozbira na učinak, podmlađena selekcija je u južnokorejskom gradu pokazala da Srbija ne mora da brine za svoju budućnost. Podsetimo, posle trijumfa u Svetskoj ligi i vađenja olimpijske vize za Igre 2020. u Tokiju, selektor Dejan Savić je odlučio da odmara: Filipovića, Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Aleksića, Stefana i Branislava Mitrovića. Prvu pravu priliku tako su dočekali: Rističević, Dobožanov, Stojanović, Lazić, Strahinja Rašović, Drašović i Dedović i u grupi A maksimalno je iskoristili. Zato je posle grupne faze kapiten Filipović na svom sajtu filipfilipovic.com naglasio:


PROČITAJTE JOŠ: Drašović: Nema straha, već smo mnogo uradili


- Naša ekipa je pokazala da najgora stvar koja može protivniku da se desi jeste da potceni ovaj sastav. Ko zna koji put se pokazalo da ne igraju imena, već momci koji su odlučni i spremni da u trenutku daju sve od sebe i pokažu želju za pobedom. To je ono što ih je i protiv Grčke i u jednom delu meča protiv Crne Gore izdvojilo.


Ukoliko savladaju Španiju, s kojom su se naši uvek mučili na svetskim prvenstvima, Miloš Ćuk i drugovi u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Hrvatska - Nemačka, u kojem su "barakude" apsolutni favoriti. Drugi polufinalni par činiće bolji iz duela Mađarska - Australija i Italija - Grčka. Prema prikazanim igrama Mađari su veliki favoriti, dok će duel Italijana i Grka biti neizvestan.


PROČITAJTE JOŠ: ODBRANOM DO POBEDE: Vaterpolisti Srbije optimisti pred četvrtfinale protiv Španije


Da su Hrvati i Mađari do sada najviše pokazali, smatra i Filipović:


- Hrvatska i Mađarska igraju odličan vaterpolo, efikasan, energičan i smatram da su to ekipe koje imaju najveće šanse za krajnji plasman.


RASPORED

ČETVRTFINALE

Utorak

Srbija - Španija 7.00

Hrvatska - Nemačka 8.30

Mađarska - Australija 10.00

Italija - Grčka 11.30

POLUFINALE - 25. jul

Srb./Špa. - Hrv./Nem. 10.00

Mađ./Austra. - Ita./Grč. 11.30

SUBOTA - 27. jul

Za bronzu 10.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije