SPORTSKA dvorana u Bileći nosi ime najbolje odbojkašice sveta i Evrope Tijane Bošković, koja je prisustvovala svečanom otkrivanju table sa njenim imenom.

Sama reprezentativka Srbije i najbolja igračica planete kaže da je velika čast što će njeno ime nositi sportska dvorana u Bileći, gradu odakle je krenula da osvaja svetske odbojkaške vrhove.

- Zahvalila bih opštini Bileća i idejnim tvorcima svega ovoga. Ono što mogu da obećam jeste da ću, kao i do sada, svoj grad i sebe predstavljati u najboljem svetlu i potruditi se da vas obradujem novim uspesima i medaljama - istakla je Boškovićeva.

DOČEK SUGRAĐANA Šampionku sveta pozdravili su mnogobrojni Bilećani, koji, zahvaljujući Tijani Bošković, s posebnim emocijama proslavljaju svaki uspeh ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, aktuelnih vladarki planete. Skupština opštine Bileća jednoglasno je donela odluku da najreprezentativniji sportski objekat u Bileći ponese ime po najboljoj odbojkašici sveta Tijani Bošković, koja je prve sportske korake napravila u ovoj dvorani.

Svečanom otkrivanju ploče sa imenom Tijane Bošković na sportskoj dvorani prisustvovao je i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

- Ovaj objekat zasluženo nosi ime Tijane Bošković. Njeni sugrađani su prepoznali njen karakter, koji je ostao isti otkako je prvi put ušla u sportsku dvoranu u Bileći pa do danas, kada je najbolja odbojkašica sveta i Evrope - rekao je Gajić.

Sjajnoj odbojkašici čestitao je i bivši odbojkaš, reprezentativac Srbije Željko Tanasković.

- Neko tako mlad, a već je svetsko ime. Ono što me posebno raduje je to što nije zaboravljeno odakle je krenula i što će ova hala nositi njeno ime. Verujem da će upravo Tijanino ime animirati veliki broj mladih da se bave sportom, posebno odbojkom - rekao je Tanasković, i najavio, ispred Saveza školskog sporta Srbije, donaciju sportske opreme za dve škole.

Među gostima koji su uveličli svečanost u Bileći bio je i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- Mladim ljudima iz Republike Srpske i širom sveta gde živi srpski narod ne treba veći motiv od onoga što je Tijana Bošković uradila za svoj grad, za Srpsku, za naciju. Republika Srpska sportistima pruža koliko može, a Tijana Bošković zaslužuje mnogo više od ovoga - naglasio je Čubrilović.