VELjA JURI A NORMU: Počele i kvalifikacije u plivanju

S.K.

nedelja, 21. 07. 2019. u 07:13

ВЕЉА ЈУРИ А НОРМУ: Почеле и квалификације у пливању

Foto: N.Paraušić

Već u ponedeljak, u kvalifikacijama na 200 m slobodno plivaće Velimir Stjepanović. Nekadašnji prvak Ervope ogledaće se i na 100 slobodno i 200 m leptir

U GVANDžUU su juros počele i kvalifikacije u plivanju. Prvog dana Srbiju je predstavljala štafeta 4h100 m slobodno. Već u ponedeljak, u kvalifikacijama na 200 m slobodno plivaće Velimir Stjepanović. Nekadašnji prvak Ervope ogledaće se i na 100 slobodno i 200 m leptir.

- Osnovni cilj je da isplivam A olimpijsku normu za Tokio. Ako mi to pođe za rukom u kvalifikacijama, verujem da ću se izboriti makar za polufinale. A onda ni finale nije daleko. Kao i uvek, volim da idem korak po korak - ističe Velimir Stjepanović.

Popularnom Velji ovo je peto SP, i do sada nikad nije uspeo da se domogne finala. Nada se da će i štafete da ostvare odlična vremena.

- Zadovoljan sam onim kako sam radio. Nadam se da ću konačno na SP dostići svoj maksimum. U štafeti vlada timski duh, bodrimo jedne druge, tako da se nadam odličnom rezultatu - kaže Stjepanović.

Naši aduti u Gvandžuu su i Anja Crevar (400 m mešovito) i Vuk Čelić (800, 1.500 m slobodno), koji imaju A olimpijsku normu. Andrej Barna će plivati na 50 m slobodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije