Evropska medalja Bibića najbolja pozivnica za finale Kupa Srbije u Novom Pazaru

Beta

četvrtak, 18. 07. 2019. u 19:49

Европска медаља Бибића најбоља позивница за финале Купа Србије у Новом Пазару

Elzan Bibić

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da je zadovoljan nastupom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Jevleu, gde je u trci na 1.500 metara osvojio bronzanu medalju

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da je zadovoljan nastupom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Jevleu, gde je u trci na 1.500 metara osvojio bronzanu medalju, dok je u disciplini 5.000 metara zauzeo osmo mesto.

"Krenuo sam put Švedske s još većim ambicijama, ali jedna medalja i osmo mesto predstavljaju veliki uspeh, posebno u situaciji kada je razmak između nastupa u finalima na 1.500 i 5.000 metara bio tek nešto duži od sat i po", rekao je Bibić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Iako je šampionat u Jevleu bio glavno takmičenje za Bibića u 2019. godini, trener Rifat Zilkić naveo je da mladog srednjeprugaša i u nastavku sezone očekuju međunarodna iskušenja.

"Pokušaćemo da ugovorimo nastup na nekom od mitinga, da bi Bibić pokušao da ispuni normu za Svetsko prvenstvo u Dohi i Olimpijske igre u Tokiju. Njega i Teodoru Simović 10. i 11. avgusta očekuje i Kup Evrope u Skoplju", najavio je Zilkić.

Bibić će predstojećeg vikenda nastupiti na dvodnevnom finalu Kupa Srbije, čiji je domaćin Novi Pazar.

"Pokušaću da popravim neke lične rekorde. Verujem da ću uspeti u tim nastojanjima, posebno jer trčim pred mojom publikom", kazao je dvadesetogodišnji atletičar.

Reprezentacije Srbije u Jevleu, gde se osim Bibića bronzom okitila i skakačica udalj Milica Gardašević, predvodio je selektor državnog tima Edin Zuković.

On je najavio da će se u Novom Pazaru 20. i 21. takmičiti svi kandidati za reprezentaciju Srbije, osim lakše povređenih Ivane Španović, Milice Gardašević i Alekse Kijanovića.

"U kugli se očekuje duel Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića, u dalju će norme za velika takmičenja juriti Strahinja Jovančević i Lazar Anić. Tu su i Milana Tirnanić, Maja Ćirić i Tamara Salaški, sjajne na kraćim deonicama, Marko Perić u bacanju diska i mnogi drugi. Naravno, magnet za domaću publiku su Teodora Simović i Elzan Bibić", rekao je Zuković.

"To je izborno takmičenje za sastav reprezentacije na Kupu Evrope, pa pozivam atletsku publiku iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina i ostalih gradova da dođu i vide najbolje domaće atletičare", dodao je on.

Otvaranje finala Kupa Srbije na Atletskom stadionu u Novom Pazaru zakazano je za subotu od 18.15.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije