ŠPANOVIĆEVA LAKŠE POVREĐENA: Srpkinja preskače miting Dijamantske lige u Londonu

S.K.

sreda, 17. 07. 2019. u 22:10

ШПАНОВИЋЕВА ЛАКШЕ ПОВРЕЂЕНА: Српкиња прескаче митинг Дијамантске лиге у Лондону

Foto: N.Paraušić

Dvoransko prvakinja Evrope i sveta u skoku udalj povredila se pre nedelju dana u Sekešfehervaru, tako da će novi test imati 18. avgusta na mitingu u Birmingemu

IVANAŠpanović zbog lakše povrede odustala je od mitinga Dijamantske lige, 20. jula, u Londonu. Dvoransko prvakinja Evrope i sveta u skoku udalj povredilase pre nedelju dana u Sekešfehervaru, tako da će novi test imati 18. avgusta na mitingu u Birmingemu.

- Mogla je da skače u Londonu, ali onda bi se oporavak produžio za deset dana. A nama je prioritet SP od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi - podvlači Ivanin trener Goran Obradović.

Španovićeva je povredu zaradila prilikom prestupa, kada je stopalom nagazila letvicu od jednog centimetra. Podsetimo, na Memorijalu "Ištvan Đulai" bila je druga skokom od 6,80 m.

- Ivani se to desilo u prvoj i šestoj seriji. Osetila je bol u peti leve noge, koja joj je odrazna. Išla je na magnetnu rezonancu i doktori su rekli da se vidi masnica na petnoj kosti. Povreda je lakša, ali je bolna i dosadna. Zato će samo da trenira, ali neće da skače - objašnjava trofejni stručnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije