PLIVAČI OTPUTOVALI NA SP: Na rekorde i OI norme

S. K.

četvrtak, 11. 07. 2019. u 07:26

ПЛИВАЧИ ОТПУТОВАЛИ НА СП: На рекорде и ОИ норме

Igor Beretić Foto: M. Vukadinović

Cilj nam je da svaki plivač ostvari lični rekord, a neki, kao Stjepanović, da se domognu i A olimpijske norme. Taj zadatak su već ispunili Čelić i Crevarova, koji će svoje trke plivati rasterećeno - kaže Beretić

BEZ svog najvećeg aduta Čabe Silađija plivači su juče otputovali na SP u južnokorejski Gvangdžou. Selektor Igor Beretić je realan i ne opterećuje reprezentativce visokim plasmanom. Ipak, najviše se očekuje od Velimira Stjepanovića, Vuka Čelića i Anje Crevar.


- Cilj nam je da svaki plivač ostvari lični rekord, a neki, kao Stjepanović, da se domognu i A olimpijske norme. Taj zadatak su već ispunili Čelić i Crevarova, koji će svoje trke plivati rasterećeno. Ukoliko Anja ispliva svoje najbolje vreme, mogla bi i u finale na 400 m mešovito, što bi bilo fantastično - ističe Beretić.


Kormilar Srbije podvlači da je konkurencija sve jača, da, na primer, ni A olimpijska norma ne garantuje finale.


- Velimir juri norme na 200 m kraul i 200 m delfin. Ako ih ostvari, nadamo se da će vredeti za polufinale. Štafete su podmlađene tako da će se one kaliti za EP iduće godine u Budimpešti - podvlači Beretić.


PROČITAJTE JOŠ: PLIVAČI PUTUJU NA SP: Podvig je i finale


Od plivača prvi će startovati Tamaš Farkaš, kojeg od 13. do 17. jula očekuju trke na pet i 10 km. Takmičenja u olimpijskom bazenu su od 21. do 28. jula, a naši aduti, osim Velimira Stjepanovića, Vuka Čelića, Anje Crevar, jesu i Andrej Barna, Nikola Aćin, Uroš Nikolić i Aleksa Bobar.


SP u Gvangdžou počeće sutra, a Srbiju će prve predstavljati Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić i sinhronom plivanju, koje će 12, 15. i 16. jula nastupiti u disciplinama duet, tehnički sastav i solo slobodan sastav.


Vaterpolisti se danas iz japanskog Kašivazakija sele u Gvangdžou, gde će prvu utakmicu odigrati 15. jula (1.30 po našem vremenu) protiv Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije