Svečanom ceremonijom na stadionu Dinama u Minsku zatvorene su druge Evropske igre, a zastavu Srbije nosio je osvajač šeste medalje za Tim Srbije, rvač Mate Nemeš.

Na 10-dnevnom takmičenju, uz učešće od 4.000 sportista iz 50 zemalja Evrope, Tim Srbije osvojio je šest medalja - zlatnu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj, u miks timu vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom uzela je i srebro, isto odličje osvojio je Stevan Mićić u rvanju slobodnim stilom, dok su do bronza stigli samboisti Dmitri Gerasimenko i Vladimir Gajić, kao i Nemeš grčko-rimskim stilom.

Na ceremoniji zatvaranja obratio se predsednik Belorusije i prvi čovek Olimpijskog komiteta Belorusije Aleksandar Lukašenko rečima da su Igre u Minsku bile trijumf spektakularnih, nezaboravnih i jakih emocija.

- Bile su festival prijateljstva, zajedništva, napetog i uzbudljivog nadmetanja i pokazale su da zajedno možemo da pomerimo planine. Proteklih 10 dana topla atmosfera uzajamnog poštovanja vladala je sportskim dvoranama u Minsku. Tu atmosferu stvorili su ljudi koji vole sport i koji veruju u snagu sporta i olimpijske misije. Veliko hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Igara, hvala predstvanicima medija, sudijama, svim sportistima koji su branili sportsku čast svojih zemalja i postali deo istorije drugih Evropskih igara i posebno hvala svim volonterima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovako uspesne Igre - rekao je Lukašenko.

Naredni domaćin Evropskih igara biće poljski grad Krakov 2023. godine, kako je odlučeno na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta održanoj u Minsku 22. juna.