PRAVI testovi za podmlađenu odbojkašku reprezentaciju. "Orlovi" su sinoć na startu turnira grupe 14 četvrtog vikenda Lige nacija u Milanu odmerili snage sa Italijom, a već danas (17.00) očekuje ih okršaj sa svetskim prvacima Poljacima. U nedelju (17.00) sastaju se sa Argentinom.

- Poslednja dva vikenda biće najteža za našu selekciju. Naš cilj je nadogradnja, podizanje forme u ovom sastavu. Planski smo menjali igrače u sastavu i na terenu, tako da je svako dobio priliku da se pokaže. Dokle će sve to da nas dovede, pokazaće rezultati i teren. Ali najvažnije je da se do sada odvija onako kako smo planirali - ističe selektor Nikola Grbić.

Dueli sa Poljacima i Argentincima biće neizvesni do kraja.

- Poljska je svetski prvak i u kakvom god sastavu da izađe na teren, veoma je opasna. Oni za vreme Lige nacija šansu pružaju svim igračima. "Gaučosi" su u najjačem sastavu, tako da nas očekuje dobra odbojka, što bi moglo da nam pomogne da podignemo još više nivo igre - smatra Grbić.

Srećko Lisinac se u Milanu pridružio saigračima i priznaje da su ga prijatno iznenadili:

- Pratio sam ih sve vreme i video da iz utakmice u utakmicu rastu. Izgradili su fantastičnu atmosferu, što sam osetio čim sam im se priključio. Nadam se da ću se brzo uklopiti i na terenu. Poljska ima izuzetno jaku ekipu, koja će pokazati svima koliko vredi. Argentina je kompletna, tako da će ovo biti najkvalitetniji vikend dosad.