SVETSKA košarkaška federacija (FIBA) zabranila je reprezentativcu Srbije u basketu "3h3" Dušanu Domoviću Bulutu da učestvuje na prestižnom američkom takmičenju "Big3" ligi sa nekadašnjim NBA zvezdama.

Najboljeg basketaša sveta na draftu u Las Vegasu izabrala je ekipa Bol Hogs, pre nego što mu je FIBA zapretila da će ostati bez nastupa na OI u Tokiju ukoliko nastupi u "Big3" ligi.

- Veoma sam razočaran što moram da objavim da ne učestvujem u "Big3". Kao takmičaru, šansa da se nadmećem protiv bivših NBA asova i nekih od najboljih basketaša na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao. Ali, pošto mi je FIBA zapretila uvođenjem sankcija, odnosno da postoji mogućnost da zbog igranja u "Big3" ne mogu da učestvujem na Igrama 2020, prisiljen sam da se povučem iz tog takmičenja. Veoma sam zahvalan "Big3" što su mi pružili priliku da preko drafta budem deo te lige i nadam se da se moj san jednog dana može pretvoriti u stvarnost - napisao je na "Instagramu" Domović, koji je u dresu reprezentacije Srbije osvojio čak četiri svetska zlata i jedno srebro, dva puta je bio MVP na SP, a ima i po zlato i srebro sa EP.

U PETAK SA TURSKOM I KOREJOM

SRPSKI basketaši "3h3" su prvog dana SP u Amsterdamu, prvo izgubili od SAD (16:21), da bi potom savladali Holandiju (18:14). A, da bi se nadali odbrani titule, neophodno je da sutrasavladaju Tursku i Južnu Koreju, kako bi ušli u razigravanje.