U petak saslušanje o Fetelovoj kazni iz trke u Kanadi

Beta

četvrtak, 20. 06. 2019. u 16:51

У петак саслушање о Фетеловој казни из трке у Канади
Zahtev Ferarija da se preispita odluka o kazni vozača Sebastijana Fetela tokom prošle trke Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, biće saslušan u petak u Francuskoj

Zahtev Ferarija da se preispita odluka o kazni vozača Sebastijana Fetela tokom prošle trke Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, biće saslušan u petak u Francuskoj.

Saslušanje će biti održano u petak, između dva treninga uoči trke za Veliku nagradu Francuske. Očekuje se da Ferari predstavi nove dokaze, a sudije će odlučiti da li će to biti dovoljno da se slučaj ponovo otvori i promeni odluka o kazni za Fetela, preneli su britanski mediji.

Fetel je 9. juna na stazi "Žil Vilnev" u Montrealu kroz cilj prošao prvi, ali je zauzeo drugo mesto zbog kazne od pet sekundi koju je dobio pošto se na nebezbedan način vratio na stazu i ometao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, koji je vozio iza njega. Hamilton je bio drugi, ali je imao manje od pet sekundi zaostatka za Fetelom, pa mu je pripala pobeda.

Ferari je odlučan u tome da dokaže da Fetel nije ništa pogrešio, a u ponedeljak je podneo "pravo na reviziju", prema Međunarodnom sportskom kodeksu.

Ako odluče da je prvobitna odluka bila netačna, sudije mogu doneti novu odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije