Odbojkaški reprezentativac BiH Miloš Popović izjavio je da on i drugi članovi tima iz Republike Srpske sigurno neće igrati protiv tzv. Kosova u Novom Pazaru, ukoliko bi se obistinile najave predsednika Saveza Alije Fatića.


Fatić je nedavno, pošto je objavljeno da će odbojkašice Srbije 17. jula igrati prijateljski meč protiv Azerbejdžana na Palama, najavio takvu mogućnost, bez konsultacija sa igračima i Upravnim odborom.

Pročitajte još GOVORIO PATRIOTIZAM: Terzić i Milojević o odluci Ivanića i Stojkovića da ne igraju protiv tzv. Kosova

- Želim, pre svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH, predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske . rekao je Popović za Glas Srpske.

Pročitajte još SMENjEN ZBOG PATRIOTIZMA: Tumbaković skupo platio odluku da ne vodi Crnu Goru protiv tzv. Kosova