Selektor vaterpolo reprezentacije, kojoj je "UNIQA" zvanično osiguranje, Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan posle pobede protiv Hrvatske (11:10) na završnom turniru Svetske lige u Beogradu, ali i upozorio na oscilacije u igri.


"Ozbiljna utakmica dva ozbiljna, velika tima. Važna pobeda, uprkos problemima i oscilacijama, u prvom delu imali smo problem igrača više, pa onda pad kad smo poveli tri razlike i neizvesna završnica. Sve u svemu zaslužena pobeda, što smo obećali to je publika dobila", rekao je Savić novinarima posle meča.

Kada je u pitanju sutrašnji meč sa Kazahstankm Savić je najavio da će malo odmoriti ekipi, ali da je utakmica veoma bitna.

"Nećemo ujutru imati trening i ne sme biti opuštanja protiv Kazahstana, biće zanimljivi mečevi druge grupe, jer je kombinatorika ogromna i sve je moguće što se tiče plasmana", završio je selektor Savić.

Jedan od junaka pobede mladi Ognjen Stojanović, strelac tri gola, ponovo je bio sjajan protiv Hrvatske, kao i na meču FINA kupa.

"Ne, nisam specijalista za Hrvatsku? Ovo je timska pobeda, danas sam iskočio ja, sutra će neko drugi. Sledi Kazahstan, samo da odigramo dobro i ne sumnjam u pobedu", rekao je Stojanović.

Iskusni Duško Pijetlović zahvalio se navijačima što su, uprkos kiši, ispunili tribine Tašmajdana.

"Važna pobeda, uvek je lepo kad se pobedi na domaćem terenu, pred ovom sjajnom publikom. Primili smo malo više golova nego obično, ali mislim da ima i do ovih novih pravila. Idemo dalje, sledi Kazahstan, poznajem ih iz ruske lige, biće to više prilika da taktički nešto probamo", poručio je Pijetlović.