Trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Branko Kovačević rekao je da borbenost ne nedostaje podmlađenom timu u Ligi nacija.

- Može se čestitati devojkama na borbenosti i neodustajanju. Protiv Kine koja je u kompletnom sastavu, očekujemo od devojaka isto, da se bore i ne odustaju, pa šta bude - rekao je Kovačević posle poraza od Nemačke u Kini.

Podmlađena selekcija Srbije izgubila je od Nemačke 3:1 i tako zabeležila novi poraz u Ligi nacija. Sledi duel sa Kinom.

- Prva dva seta su bila možda i najlošija do sada. Nemačka nam je pravila velike probleme. Trud i želja nisu mogli da daju nikakav rezultat. Posle toga je bilo nešto bolje, sa manje grešaka, ali Nemačka je u ovom sastavu značajno kvalitetnija ekipa - kazao je Kovačević.

Katarina Lazović rekla je da se dešavaju greške koje ne bi smele.

- Baš smo loše počele. Posle smo počele da pronalazimo igru, imale smo mnogo šanse da osvajamo setove, čak i da pobedimo, ali smo pravile greške koje ne smeju da nam se dešavaju - rekla je Lazovićeva.

Njena saigračica Maja Savić je kazala da se nada dobroj igri i dobrom rezultatu protiv Kine.

- Veoma loše smo počele, ali smo već u drugom setu uspele da se vratimo i razigramo. Nismo uspele da opstanemo u ritmu, uvedemo utakmicu u peti set i pobedimo. Mnogo grešaka nas je koštalo, ali sutra je novi dan, igraćemo najopuštenije i pružiti najbolju igru - kazala je Maja Savić.

Srpske odbojkašice će sledeću utakmicu igrati u četvrtak od 13.30 protiv domaćina turnira petog vikenda Kine.