Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je večeras da mu je drago je što je Beograd, posle Evropskog prvenstva 2016. godine, još jednom domaćin jednog velikog svetskog turnira u vaterpolu.


"Beograd ima priliku da podrži naše vaterpoliste na put za plasman na Olimpijske igre i da im budemo dodatni podstrek, jer nema veće satisfakcije od igranja pred svojom publikom, u svom gradu, u svojoj državi i da ostvari zacrtane ciljeve upravo pred domaćom publikom", rekao je Udovičić Tanjugu na otvaranju finalnog turnira Svetske lige.

Ministar je istakao da je organizacija ovog turnira opravdala očekivanja Svetske vaterpolo federacije.

"Ponovo smo uspeli da pomerimo granice. Posle organizovanja Evropskog prvenstva u rvanju, snukeru i kendu, danas imamo priliku da učestujemo svi zajedno na ovoj velikoj manifestaciji, a sledeće nedelja nas očekuje EP za kosaarkašice. Beograd otvara svoje srce, vrata svim turistima. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da turiste privučemo da se vrate i da im pokažemo našu gostoprimstvo", rekao je Udovičić.

On je poželo srpskim vaterpolistima da izbore plasman na Olimpijske igre pred svojom publikom, da osvoje prvo mesto, da obore rekord i da im svi zajedno budemo dodatna motivacija.

"Da budemo svi kao jedan na putu do tog velikog cilja", zaključio je Udovičić.