Peruničić: Beskrajno sam ponosan na ekipu

Beta

nedelja, 16. 06. 2019. u 22:34

Перуничић: Бескрајно сам поносан на екипу

Peruničić sa selektorom Švajcarske Foto: RSS

Mislim da smo napravili ekipu momaka koji imaju veliku želju. Oni su otpisani pre sedam meseci, mislim prerano, ali to im je dalo snagu - rekao je selektor posle plasmana na EP
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je beskajno ponosan na svoju ekipu posle plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine, kao i da mu je drago što vidi timski duh u nacionalnoj selkciji.

- Mi nismo tim sa mnogo zvezda, mi smo tim. Verujem da ćemo biti bolji. Beskrajno
sam ponosan na ovu ekipu - rekao je Peruničić.

Srbija je danas izborila plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Švajcarsku sa 32:31.


- Teško je govoriti o potrošnji nas na klupi, a ne igrača na terenu. Iskazaću veliko poštovanje Dejanu Milosavljevu, koji je povređen izašao na teren i bio među stativama. To je ono što gradimo u prethodnom periodu u nacionalnom timu. Familija, porodica. Mislim da smo napravili ekipu momaka koji imaju veliku želju. Oni su otpisani pre sedam meseci, mislim prerano, ali to im je dalo snagu - rekao je Peruničić.

On je dodao da je njegov tim tokom kvalifikacija imao dosta problema sa povredama, što je uticalo na igrače, ali je ostatak ekipe podstaklo da pruži maksimum.

Golman Dejan Milosavljev branio je protiv Švajcarske sa povredom mišića zadnje lože, ali je izdržao do kraja.


- Ovo je za nas bio težak meč. Bili smo potcenjeni, otpisani... Mogu da kažem da su ovi momci za mene najbolji i oni su to pokazali danas. Gradili smo rezultat, došli do pet golova prednosti, ali je velika želja dovela do nekih grešaka. Mislim da imamo mnogo potencijala da od ove reprezenacije u narednom periodu napravimo nešto, da unapredimo našu igru. Zahvaljujem se stručnom štabu što su mi pomogli, vratili su me brzo na teren. Ponosan sam na ovo što smo uradili - rekao je Milosavljev.

On je izrazio nadu da će povrede zaobići ekipu u narednom periodu, što će omogućiti da nacionalna selekcija "nadogradi igru".

- Ljudi treba da budu ponosni. Na kraju bih se zahvalio ovoj publici što je došla i dala nam veliku podršku - rekao je golman selekcije Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)