DELFINI su se danima pripremali sa Australijom za finalni turnir Svetske lige od 18. do 23. juna na beogradskom Tašmajdanu. Čak im nije smetala ni činjenica da baš sa "kengurima" startuju na završnom turniru, I svi imaju samo jednu želju, da trijumfuju na Tašmajdanu i plasiraju se na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

- Ne opterećujemo se rivalima, voleo bih da dobijemo sve utakmice od početka do kraja. Osvajanje Svetske lige pomoglo bi nam da se opustimo, da ne razmišljamo kada ćemo se kvalifikovati na Igre, već da mirno igramo naredna velika takmičenja - ističe Duško Pijetlović.

PROČITAJTE JOŠ: PRLAINOVIĆ I MANDIĆ ZOVU NAVIJAČE: Ulog je jako bitan, potrebna nam je podrška

PRAVILA NE BRINU PIJETLOVIĆA više ne opterećuju nova pravila: - U Zagrebu na finalu Kupa Evrope previše pažnje obratili smo na nova pravila i naše ponašanje nije bilo onakvo kakvo treba da bude. Pravila se jesu promenila, ali ekipe nisu i treba da se ponašamo kako smo se ponašali i ranije, a ne da pokušamo da ih primenimo odjednom. Nadam se da nećemo da obraćamo pažnju na stvari koje su nas ometale u Zagrebu.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta priznaje da više voli da igra u gostima, nego kod kuće:

- Bez razloga nam se nameće da moramo to da uradimo. Do sada smo uvek Svetsku ligu igrali da možemo, ali i da ne moramo da je osvajimo. I uvek smo pobeđivali. Takav pristup nam je neophodan i sada, da budemo malo opušteniji. Sećam se EP 2016. u "Areni", kada smo kao najkvalitetnija ekipa osećali grč. A pokazalo da zbog te stegnutosti može da igramo lošije, da se ne pokažemo u najboljem svetlu.

PROČITAJTE JOŠ: Mitrović: Imamo imperativ da pred domaćom publikom osvojimo trofej

Sjajni centar ističe da je imao vremena da se odmori pred pripreme za Svetsku ligu, ali i da ga brine koliko će biti spremni saigrači, koji su igrali F8 Lige šampiona i 8. juna završili klupsku sezonu.

- Njima je potrebniji odmor, ali moraju da treniraju kako bi se uigrali sa ekipom. Doduše i druge ekipe su imale igrače na F8 Lige šampiona, tako da pretpostavljam da će turnir biti malo lošijeg kvaliteta u fizičkom smislu. Svima je isto, a mi ćemo se kao najiskusniji potruditi da se izborimo s tim problemom - primećuje Pijetlović.