Čučković: Siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat na SP

V.N.

nedelja, 16. 06. 2019. u 23:09

Чучковић: Сигуран сам да ћемо направити добар резултат на СП

Uroš Čučković foto: N. Paraušić

Crna Gora će na SP igrati u grupi sa Srbijom, Južnom Korejom i Grčkom...

DOK se osam najboljih vaterpolo reprezentacija sveta u Beogradu, na završnom turniru Svetske lige, bori za prvo mesto i prvu vizu za OI u Tokiju, Crna Gora će se spremati za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji (14-27. jul).

"Ajkule" će posle treninga na Škveru, u Herceg Novom, od danas do četvrtka sparingovati sa Francuzima u Bečeju, a od 21. juna će učestvovati na turniru u Nemačkoj, gde će im rivali biti domaćin, Italija i Grčka.

- Tek od pre nekoliko dana smo kompletni, jer su nam se pridružili igrači iz Evrolige. Radimo odlično, jeste naporno, ali samo tako može da postigne dobar rezultat na Svetskom šampionatu. Biće i dobre pripreme sa Francuzima u Bečeju, a potom sledi odličan turnir u Nemačkoj sa reprezentacijama koje ne igraju Svetsku ligu. To je sjajna uvertira za SP - priča Uroš Čučković. - Naravno, žao nam je svima što nismo na završnom turniru u Beogradu, mada će možda to biti i dobro. Nećemo se istrošiti u tih šest mečeva, kako fizički tako i emotivno. Siguran sam da ćemo postići dobar rezultat u Južnoj Koreji.

Crna Gora će na SP igrati u grupi sa Srbijom, Južnom Korejom i Grčkom...

- Grupa jeste teška, ali uvek kada smo imali jaku grupu, igrali smo dobro u eliminacionoj fazi. Najvažnije ja kasnije sa kim se ukrštamo, i ta grupa je jaka, ako bi bili prvi ili drugi u grupi, onda bi kroz četvrtfinale mogli da dođemo do željenog cilja - dodaje Čučković.

Reprezentativac Crne Gore će od sledeće sezone nastupati za francuski Marsej, zajedno sa Šćepanovićem i Đurđićem.

- Mislim da je to jako dobar potez za mene, u ovom delu karijere. Biću tamo dve godine, radujem se tom novom izazovu. Igramo Ligu šampiona i siguran sam da će sve dobro ispasti - ističe Čučković.

RASPORED

"AJKULE" će u petak 21. juna, u Nemačkoj igrati sa Italijom (16.15), dan kasnije sa Grčkom (17.45), a u nedelju sa Nemačkom (12:45).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije