Vaterpolo reprezentativac Srbije Duško Pijetlović, pred predstojeći završni turnir Svetske lige u Beogradu, rekao je da se nada da će publika ekipi biti sedmi igrač.

Završni turnir Svetske lige igra se od 18. do 23. juna na Tašmajdanu.

- Osvajali smo dosta puta Svetsku ligu i nadam se da će i publika biti naš sedmi igrač u bazenu i da ćemo na taj način pokazati kako treba da se igra za Srbiju pred našom publikom. Mislim da će nam to biti podstrek da osvojimo turnir. Prvenstveno zbog publike, a drugo da bismo što pre ostvarili cilj, a to je plasman na Olimpijske igre - rekao je Pijetlović Tanjugu.

Srbija u utorak počinje takmičenje protiv Australije od 21 sat, a posle slede utakmice protiv Hrvatske i Kazahstana u istom terminu.

PROČITAJTE JOŠ: Mitrović: Imamo imperativ da pred domaćom publikom osvojimo trofej

- U našoj grupi Hrvati su, pored nas najveći favoriti, jer dolaze u punom sastavu, za razliku od Mađara. Nama je grupa teška, imamo dve fizički zahtevne utakmice protiv Australije i Hrvatske. Nadam se da ćemo to odradititi kako treba, kako bismo u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika - kazao je Pijetlović.

Na bazenu Tašmajdan srpski vaterpolisti ostvarili su neke od najvećih uspeha, pa je Svetska liga prilika da još jednom zablistaju na ovom plivalištu.

- Dugo nisam igrao na otvorenom bazenu na Tašmajdanu, a poslednji put kad sam igrao bio mi je taličan. Nadam se da se to neće promeniti ni ove godine - istakao je Pijetlović i dodao da motiva neće faliti.

- Motiv uvek postoji. Čovek koji igra za reprezentaciju, njemu motiv nije problem. Nisam još upoznao srpskog sportistu koji nema veliki motiv kada je reprezentacija u pitanju. Nekad je bila i slabija forma, ali smo na motiv dobijali sve utakmice - rekao je on.

Završni turnir dolazi posle napornih klupskih sezona, koje se trajale do pre nekoliko dana.

- Mislim da ni mi, kao ni ostale ekipe nismo uigrani. Oni imaju više igrača u svojim ligama pa su upoznatiji jedni sa drugima, a mi smo raštrkani po svim drugim ligama. Imamo još vremena da se ukomponujemo. To nam nije smetalo dosad, nadam se da neće ni sada - zaključio je Pijetlović.

PROČITAJTE JOŠ: PRLAINOVIĆ I MANDIĆ ZOVU NAVIJAČE: Ulog je jako bitan, potrebna nam je podrška

Srpski vaterpolisti na Svetsku ligu dolaze posle Evropa kupa na kom su zauzeli šesto mesto.

Iako im rezultatski ovo takmičenje nije bilo važno, bila je to prilika da se upoznaju sa novim pravila po kojima će se igrati i na turniru u Beogradu.

Sava Ranđelović ističe da su "delfini" Evropa kup ostavili iza sebe.

- Evropa kup smo brzo zaboravili. Nećemo se na to obazirati, gledaćemo samo sebe. Spremićemo protivnike, ali ako budemo igrali kao što umemo, ako u odbrani budemo bili kao i do sada, mislim da će svakom protivniku biti teško da igra protiv nas. Posebno pred domaćom publikom.