Sportske igre mladih završene po gradovima, Beograd čeka najbolje

Tanjug

15. 06. 2019. u 15:44

Učinićemo sve da Državno finale u Beogradu svima ostane u nezaboravnom sećanju - poručila je Ivana Jovanović, predsednica SIM

Спортске игре младих завршене по градовима, Београд чека најбоље

Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije (SIM), pošto je maju i junu obišao čak 25 gradova, stigao je na kraju na Zlatibor i u Kragujevac.

Na Zlatiboru spektakularno otvaranje Igara odigralo se na Kraljevom trgu, uz jezero, uz veliki broj mališana, ali i turista.

Da bi Igre mogle da počnu, zakletvu prijateljstva u ime takmičara položila je Aleksandra Ružić članica smučarskog kluba Zlatibor, a baklju je unela Anica Ninčić, odbojkašica Zlatibora, koja je sa svojim timom predstavljala Srbiju na superfinalu u Splitu prošle godine.

Kragujevac je bio poslednji grad u nizu, a hala SC Park danas je bila prepuna mališana.

Baklju prijateljstva u halu su uneli basketaši Danilo Labović, Boris Ristić, Stefan Marković, zajedno sa stonoteniserom Matejom Šujicom, koji je prošle godine osvojio zlato na Igrama u Splitu.

- Predivno je kada vidite na jednom mestu toliko radosne dece, od kojih bi neka deca želela da se oprobaju i u više sportove. Igre su tu za njih i ono što već znaju, ovde su svi pobednici. Bravo i za Kragujevac, kao i za ostale gradove. Učinićemo sve da Državno finale u Beogradu svima ostane u nezaboravnom sećanju. Vidimo se u julu u glavnom gradu Srbije", poručila je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Organizatori Igara posebnu zahvalnost su uputili predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, medijima i sponzorima, bez cčije podrške Igre ne bi imale ovakve spektakle i ne bi uspele posetiti ovoliki broj gradova i osnovce činiti srećnim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije