KARTE su bačene na sto. Rukometaši sutra (18.00) u poslednjem kolu kvalifikacione grupe 2 za plasman na EP 2020. moraju da pobede Švajcarsku. Drugo mesto koje garantuje siguran odlazak u Norvešku, Švedsku i Austriju donosi trijumf od najmanje šest golova razlike. Ali, i ako slave sa manjom razliku imaće realne šanse da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje će izboriti šampionat Starog kontninenta.


- Ne razmišljam o razlici. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a koliko će biti, gol ili 10 golova, nije toliko presudno. Voleli bismo da slavimo što ubedljivije, da budemo drugi, ali svako od nas bi potpisao bilo kakvu pobedu, samo da se plasiramo na EP - ističe levo krilo Vanja Ilić, kojeg ne zanimaju kalkulacije.


PROČITAJTE JOŠ: RUKOMETAŠI POKAZALI PRAVO LICE: "Plus šest" vodi na EP


SAMO DA "SPENS" BUDE PUN VANjA Ilić se nada da će "SPENS" biti ispunjen do poslednjeg mesta: - Značili bi nam mnogo, iskreno se nadamo da će tako i biti. Imali smo 8.000 navijača u Beogradu protiv Hrvatske sa kojom smo remizirali i pokazali da možemo da igramo sa najboljima. Navijači će nam biti vetar u leđa, bilo bi lepo da svi zajedno proslavimo plasman na EP.

Novu zvezdu francuskog Šartra ohrabrila je igra i pobeda nad Belgijom, koja je najubedljivija od 2011. godine.


- Pokazali smo u Belgiji da zaista vredimo, da smo odličan kolektiv i da se polako sklapa sve kako treba. Prva utakmica sa Belgijancima nije bila merilo, što smo i pokazali u drugoj utakmici. Samo to smo ostavili iza sebe. Ne zadovoljavamo se jednom pobedom. Spremamo se za Švajcarce, za utakmicu godine za sve nas - naglašava mlađi Ilić.


"Sajdžije" su već pod skenerom i stručni štab i igrači traže njihove slabosti.


- Odmah posle duela u Belgiji analizirali smo Švajcarce. Najveći adut im je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, međutim, verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh - podvlači Ilić.