Španac David Pisonero novi trener Vardara

Beta

11. 06. 2019. u 12:50

Шпанац Давид Писонеро нови тренер Вардара
Španac David Hose Pisonero novi je trener makedonskog i evropskog rukometnog šampiona Vardara, objavio je danas skopski klub

Španac David Hose Pisonero novi je trener makedonskog i evropskog rukometnog šampiona Vardara, objavio je danas skopski klub. Kako se navodi, sa Pisonerom je dogoverena dvogodišnja saradnja i 46-godišnji španski trener će na leto preuzeti skopske "crveno-crne" i "voditi ih u odbrani tutule evropskog šampiona".

David Pisonero u Skoplje dolazi iz španskog prvoligaša Valjadolida, gde je bio šef stručnog štaba poslednje dve dve sezone. Pre ngo što je postao trener, 12 godina je porofesionalno igrao rukomet, do 2003. kada je u 30. godini prekinuo zbog poverede.

Izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski rekao je da "makedonski i evropski šampion ostaje pri svom zalaganju da produži putem koji donosi uspeh i da ima trenera koji zna da sklopi sve kockice i da od raspoloživih igrača izvuče maksimum".

"Verujem da ćemo sa Pisonerom produžiti da uspešno koračamo po zacrtanom putu. Vardar je uvek bio tim koji se borio za visok plasman bez obzira koje je takmičenje. Tako će biti i u budućnosti", rekao je Stojanoski za klupski sajt (rkvardar.mk).

Pisonero je treći španski trener zaredom na čelu stručnog štaba Vardara posle Raula Gonzalesa, koji je tim vodio od 2014. do 2018. i osvojio prvu tutulu šampiona Evrope i Roberta Paronda, koji posle jedne sezone i osvajanja druge evropske tutule, odlazi za selektora Egipta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije