Karavan Sportskih igara mladih (SIM) stigao je do Kuršumlije i Sokobanje, gde je više hiljada školaraca učestvovalo u takmičenjima.

U Kuršumliji je, kao i uvek do sada, bilo spektakularno, a predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović zahvalila se domaćinima na svemu što su uradili za Igre.

"Kada vas ljudi docekaju prvi put sirokog srca i kada nastavite da radite s njima, onda svake godine zajedno postajete sve bolji i bolji. Presream kada vidim ovoliko nasmejane dece, a takode kada sam dan ranije setajuim gradom videla decu kako na ulicama idu u majicama Sportskih igara mladih Srbije. To je takode jedan od pokazatelja da deca zaista obozavaju Igre", istakla je ona.

Sjajno takmičenje održano je i u Sokobanji, a zamenik predsednika opštine Vladimir MIlenković rekao je da su SIM divna slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije.

"Posebno se zahvaljujem Ivani Jovanovijenom timu, koji je podrzao nas grad i stavio ga na mapu Sportskih igara mladih u Srbiji", poručio je MilenkoviIM se u utorak nastavljaju u Novom Pazaru, slede potom Priboj, Zlatibor i Kraljevo, a 15. juna zavrsni dan Igara u Kragujevcu.