Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih nastavljen je u Irigu i Sremskoj Mitrovici, gde je podršku dao i bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga, odmah po kraju sezone stigao je u rodni grad i prisustvovao šestom rođendanu SIM Srbija na otvaranju na Centralnom trgu pred velikim brojem dece.

Na skupu, na kome su bili gradonačelnik Vladimir Sanader i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obratila se predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović i poručila da Igre sa ponosom dolaze u Sremsku Mitrovicu.

"Kako su Igre na teritoriji Srbije rasle iz godine u godinu, ovaj grad je sve vreme bio uz nas i mi smo zajednickim snagama uspeli da napravimo nešto lepo i dobro u interesu sve dece Srbije i regiona. Ponosna sam na to što je te 2014. godine, kada su Igre osnovane u Republici Srbiji, pored gospodina Aleksandra Vucioji je tada bio premijer naše republike, prvi gradonacelnik koji je podržao Igre bio Branislav Nedimovida gradonacelnik Sremske Mitrovice, a danas ministar. On je i dan danas ostao uz Igre kao prava podrška i na tome mu se od srca zahvaljujemo", rekla je Jovanović.

Ona je, na oduševljenje Sremaca, gradonacelniku Vladimiru Sanaderu urucila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara. Danas su Igre stigle na obronke Fruške Gore i velike padavine nisu iznenadile organizatore, pa je svečana ceremonija otvaranja bila u Osnovnoj školi "Dositej Obradović".