Nikolić: Do poslednjeg atoma snage za šampionski pojas

Novosti online

petak, 31. 05. 2019. u 11:12

Николић: До последњег атома снаге за шампионски појас

Nikolić i Sperandi

Treme nema, ali svakako da mi je stalo da se pokažem i dokažem, a ovo je prilika i moram da je iskoristim - poručio je Marko pred meč sa Sperandijem

Hala sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu biće poprište vrhunskih bokserskih borbi večeras. Manifestacija pod nazivom "Poklon Beogradu" doneće i borbu za šampionski pojas srpskog asa Marka Nikolića koji je bokser posebnog kova. Član vatrogasne brigade Voždovac, ekonomista, uspešan je i na poslu i u ringu. U svojoj poluteškoj kategoriji (do 79 kg) na profi sceni ima 23 pobede i nijedan poraz. U toj kategoriji boksuje 1047 boksera, a on je rangiran na 180. poziciji. Najbolji plasman bio je u najboljih bio je 99. mesto.


Zacrtao je da sada osvoji šampionski pojas, titulu šampiona Mediterana WBCi da stekne uslov da u što skorije vreme se bori i za jednu od evropskih titula.


Bokser plemenitog kova, vredan, hrabar, posvećen, istrajan, Nikolić hrabro korača ka svom cilju. Ratnik ali i umetnik među konopcima tog magičnog četvorougla imao je zavidne uspehe i kao amater. Bio je juniorski i seniorski šampion Srbije (šestostruki), učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 23 do sada, ni jedan poraz. U poslednjem do sada meču koji je boksovao u rodnom gradu, septembra 2017. u prelepom ambijentu Kalemegdana poklonio je ljubiteljima plemenite veštine spektakl za pamćenje.


Posle dve godine ponovo u Beogradu izlaziš u magični četvorougao. Ovo je posebna borba za tebe, borba za WBCpojas protiv Italijana Adrijana Sperandija.


- Svakako da je ovo posebna borba. Ne respektujem protivnika, siguran sam u sebe i svoju snagu i veštinu. Sjajan je osećaj da ću nakon dve godine pauze ponovo pred domaćom publikom pokazati svo svoje umeće u mojoj velikoj sportskoj ljubavi. Svestan sam i prilike koja mi se pruža i verujem da ću ljubiteljima boksa pružiti meč za pamćenje. Do poslednjeg atoma snage za šampionski pojas" - rekao je Nikolić.


- Sigurno je da ako ne bih verovao u sebe ne bih izlazio na ring. Boks je specifican sport, pun dinamike, ali i toliko zahtevan da bilo kakva improvizacija, kada je reč o pripremama, ne dolazi u obzir.


Istakao je da je spreman.


- Smatram da sam mnogo uradio na ovim pripremama. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe.


Dobro poznaje vrline i mane rivala.


- Proučio sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, neke njegove borbe, način na koji boksuje. Video sam gde je dobar, ali smo uočili i neke njegove slabe strane i to ću pokušati da iskoristim.


Zna šta treba da radi u ringu sa Italijanom.


- Baš kao i u svakom sportu. Najveća greškaje prilagođavati se protivniku. Treba nametnuti svoj stil, način borbe, tempo. Naravno, ne treba srljati. Ima trenutaka u toku meča kada moraš da, prema prilici, malo povučeš " ručnu" promeniš taktiku, malo zavaraš protivnika. U ringu uz snagu, moraš biti i lukav“.


Na kraju je obećao borbu i poručio da će dati sve od sebe pred domaćom publikom.


- Treme nema, ali svakako da mi je stalo da se pokažem i dokažem, a ovo je prilika i moram da je iskoristim. Stoga, iako iako znam da je protivnik jak i da nije za podcenjiavnje, siguran sam u sebe, svoju snagu i uveren da ću trijumfovati. Uželeo sam se domaće atmosfere, energije mojih ljudi, moga grada i Srbije i zato jedva čekam da meč počne, da krene borba za koju verujem da će mnogi pamtiti i prepričavati“ – zaključio je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije