UVODNI turnir Lige nacija bio je prilika da Beograđani upoznaju mlade snage koje su prvi put kročile na glavnu scenu. Ostvarene su dve pobede i jedan poraz (trenutno šeste) i ekipa je već otputovala u italijanski Koneljano na drugi "vikend".

Ali za te najmlađe turnir u našem glavnom gradu ostaće zauvek u sećanju. Jedna od njih je libero Bojana Gočanin (17), koja je debitovala za nacionalni tim, a prethodne sezone je igrala Prvu ligu za Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca.

PROČITAJTE JOŠ: PORAZ NA OPROŠTAJU: Odbojkašice Srbije izgubile od Turske

SASTAV ZA KONELjANO DIZAČI: Mirković, Antanasijević. Korektori: Bjelica, Kubura. Libera: Pušić, Gočanin. Blokeri: Popović, Aleksić, Savić, Kocić. Primači: Blagojević, Buša, Lozo, Lazović.

- Bez ijedne superligaške utakmice, ja sam došla do seniorskog tima Srbije. U šoku sam i za mene je ovo nestvaran uspeh - kaže Bojana, koja će sledeće sezone nositi dres TENT. - Jutro pred prvu utakmicu selektor je pročitao imena 14 igračica koje će biti u sastavu, bila sam u čudu kad sam čula svoje ime.

Mnogi vrhunski igrači tokom karijere nemaju priliku da igraju za reprezentaciju pred domaćom publikom. Bojani se posrećilo da to doživi već na debiju.

- Trema je bila prevelika, uzbuđenje još veće. Baš sam bila ukočena, ali vremenom će to valjda proći. Na treninzima je bilo mnogo lakše, jer sam na njima opuštena. Najmlađa sam, mislila sam da sigurno neću biti izabrana da igram i onda sam radila rasterećeno. Mada, saznanje da sam među 14 poremetilo me je u glavi.

Bila je deo nacionalnog tima u mlađim kategorijama i sada je po godištu kadetkinja, a kao najveću razliku u odnosu na boravak sa seniorkama izdvaja snažne udarce.

PROČITAJTE JOŠ: KOLEKCIJA SVE PUNIJA: Trofej Lige šampiona za Stefanu Veljković

- Nisam navikla na ovo, teže je iskontrolisati loptu. Kako ulazim u sistem, sve je bolje. Selektor Terzić mi pomaže, govori da se ne plašim. Pošto na treningu kada ugledam Tijanu Bošković sa druge strane mreže, samo stanem, ukočim se i pomolim se Bogu da ne dobijem loptu po glavi - uz osmeh objašnjava Bojana. - Možda sam se jednom odbranila za prvih nedelju dana. Ali ima vremena.

Na narednim turnirima će imati priliku da skupi još više sigurnosti i iskustva, što će joj biti lakše uz podršku ostalih devojaka.

- Pomogle su mi do sada mnogo saigračice, jer su me lepo prihvatile i svaku moju grešku su ispratile. Rekle mi kako da ispravim, hvalile su me kad dobro radim. Trener je rekao da ćemo sve dobiti šansu, tako da bi za mene bilo super makar jednu utakmicu da odigram celu - završila je Gočaninova.

DRUGI TURNIR

Utorak

Srbija - SAD 17.00

Sreda

Srbija - Dominikanska R. 17.00

Četvrtak

Srbija - Italija 20.00