Najbolja bokserka na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Prokuplju je Aleksandra Rapaić, a najbolji bokser je Aleksandar Konovalov.

Rapaić je do zlata stigla u poluvelter kategoriji (do 64 kg) savladavši u finalu Kseniju Medi, dok je Konovalov, takođe u poluvelter kategoriji (do 64 kg) u borbi za tron pobedio Nenada Jovanovića.

PROČITAJTE JOŠ: Svetski kup u kik-boksu: Zlatne medalje za Ajlu Lukač i Saidu Bukvić

Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Sandro Poletan i Saša Milovac. U poluteškoj kategoriji (do 81 kg) do slavlja je stigao Poletan rezultatom 4:1.

U kategoriji seniorke bantam (do 54 kg) zlato je osvojila Snežana Šiljković, kojoj je finale predala Dragana Golić. Kod seniora u muva kategoriji (52 kg) zlato je svojio Rade Joksimović pobedivši Sašu Suljića. U kategoriji seniori bantam (do 56 kg) zlato je pripalo je Dušanu Janjiću, koji je u finalu pobedio Veljka Gligorića sa 4:1.

Aktuelni šampion Memorijala "Branko Pešić - beogradski pobednik" Nemanja Gavrilovitavio je sa tradicijom osvajanja državnih šampionata, do sedme titule zaredom stigao savladavši u lakoj kategoriji (60 kg) Miloša Jankovića.

Njegov klupski kolega Damjan Grmuša takođe je otišao kući sa zlatom oko vrata, pobedivši u finalu velter kategorije (do 69 kg) Velibora Pucara 5:0.

U srednjoj kategoriji (do 75 kg) slavio je Milosav Savić pobedom nad Dejanom Dašićem 4:1.

Teška kategorija (do 91 kg) donela je okršaj Slobodana Jovanovića i Tadije Nikolovskog. Nakon velike borbe zlato je osvojio Jovanović rezultatom 4:1.

Na kraju finalne večeri usledio je nokaut u prvoj rundi superteške kategorije (+91 kg) u režiji reprezentativca Srbije Vladana Babića i Miloša Milovanovića, a pobedu je odneo Milovanović.

Žiri je bio sastavljen od legendi ex Yu ringa: Milivoje Labudović, Tadija Kačar, Mirko Puzović, Ace Rusevski, Dragomir Vujković, Džafer Alisanović, Fazlija Saćirović, Bratislav Ristić, Miodrag Perunović i Ljubiša Simić.