Naš automobilista Dušan Borković nije završio drugu trku šampionata TCR serije Evropa koja je danas, u sklopu drugog trkačkog vikenda, vožena u Hokenhajmu u Nemačkoj.
Borkovića su stjuardi kaznili prolaskom kroz bojs zbog navodnog prekršaja u duelu sa norveškim vozačem Pauelsenom. Zbog oštećenja na bolidu posle tog duela naš as je morao i da odustane.

- Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja zbog Paulsena izgubim pet pozicija i pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo da napadam Koronela. I onda mene kazne. Auto mi je u subotu bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena  I nakon svega usledi ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora - pod velikim nabojem emocija je rekao Borković nakon trke.

Posle 14. mesta u kvalifikacijama Borković je na obe trke startovao sa 14. pozicije, a nakon što je utvrđena velika greška merača vremena na današnjoj trci, Dušan je po naknadnim zvaničnim rezultatima trku završio na 14. poziciji i osvojio 3 boda. Naime, greškom organizatora trka je trajala jedan krug duže. Pančevac je u generalnom plasmanu dedeti sa 57 bodova.

Našeg asa kroz dve nedelje očekuje treći trkači vikend koji će se održati 8. i 9. juna na stazi Spa Frankošamp u Belgiji.