NISU uspele odbojkašice Srbije da završe prvi „vikend“ Lige nacija pred domaćim navijačima sa savršenim skorom. Plan im je pokvarila selekcija Turske, koja je slavila u trećem meču – 3:0 i na naredni turnir putuje kao neporažena. Naš tim sada ima skor 2-1, a sledeće nedelje će u Italiji igrati sa SAD, Dominikanskom Republikom i domaćinom.


Posle odmaranja prve postave protiv Koreje, selektor Terzić je protiv Turkinja ponovo bacio najjače karte na teren. Međutim, nisu domaće bile sigurne kao na startu sa Holandijom, već su potpuno dozvolile protivniku da diktira ritam igre. Naša glavna karika, Tijana Bošković, tokom prvog seta postigla je samo dva poena, dok je sa druge strane na istoj poziciji nezadrživa bila Ebrar Karakurt sa devet. Upravo njenim dobrim servisima Turska je napravila razliku i mirno privela set kraju – 25:19.


PROČITAJTE JOŠ: PRILIKA ZA NOVA LICA: Odbojkašice igraju Ligu nacija u podmlađenom sastavu


U drugom delu je bilo više neizvesnosti, ali naš rival nije popuštao. Boškovićeva je podigla nivo napada, ušla u otvorenu borbu sa protivničkim korektorom, ali nije uspela da povede tim do izjednačenja. Turkinje, koje su prošlogodišnje finaliskinje Lige nacija, bile su znatno konkretnije u svim segmentima. Bez većih oscilacija, hrabro su koračale ka trećoj pobedi.


PROČITAJTE JOŠ: MLADE POLOŽILE ISPIT: Odbojkašice Srbije pobedile Koreju


Brojna publika je pokušavala Terzićeve uzdanice da podigne, ali ni podrška sa tribina nije bila od velike pomoći, kao i izmene koje je selektor pravio. Međutim, kad se sve sabere, jedan poraz neće pokvariti utisak posle prvog turnira, jer su svetske šampionke uživale igrajući pred domaćim navijačima. Mališani su igračicama vratili osmeh na lice, jer su ostali dugo posle meča u hali, da bi se izborili za autogram ili fotografiju.


Dvorana: „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 5.237. Sudije: Kolados (Francuska), Makšanov (Rusija).

TURSKA: Akoz (libero 1), Ozbaj 4, Erdžan, Kaliskan 8, Baladin 11, Ismailoglu 8, dilik, Boz, Guveli, Guneš 6, Kalac, Sarioglu, Jildirin, Karakurt 20. Poeni – napad: 42, blok: 7, servis: 8, greške rivala: 18 (10 iz servisa).

SRBIJA: Buša 1, Antanasijević, Popović 5, Savić, Mirković 1, Mihajlović 9, Veljković 5, Pušić (libero 1), Bjelica 1, Aleksić 2, Bošković 15, Blagojević 3, Lozo, Gočanin (libero 2). Poeni – napad: 34, blok: 4, servis: 4, greške rivala: 18 (11 iz servisa).

Po setovima: 25:19, 25:23, 25:20.